StoryEditor

Spor o koncesie rieši súd

28.06.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenský rozhlas podnikol všetky právne kroky, ktoré má v súčasnosti k dispozícii, na zastavenie vymáhačských aktivít spoločnosti Lawyer Partners vo veci koncesionárskych poplatkov.

Informovala o tom včera generálna riaditeľka SRo Miloslava Zemková. Na Okresnom súde Bratislava I prebieha súdny spor o neplatnosť zmlúv o postúpení pohľadávok medzi Slovenským rozhlasom a LP, ktorý v októbri 2006 iniciovalo súčasné vedenie rozhlasu. Zemková informovala, že SRo včera podal v tejto súvislosti trestné oznámenie na svoju bývalú štatutárnu zástupkyňu Hildu G., ktorá bola zodpovedná za prípravu, podpis a realizáciu zmluvy medzi SRo a Lawyer Partners.
V súvislosti so situáciou, ktorá vznikla pri vymáhaní poplatkov z omeškania za oneskorenú úhradu koncesionárskych poplatkov rozhlasu ponúka spoločnosť Lawyers Partners SRo spätný prevod všetkých postúpených pohľadávok z roku 2005, uvádza sa v stanovisku firmy. Od SRo bude Lawyer Partners požadovať len úhradu nákladov spojených s vymáhaním nezaplatených koncesionárskych poplatkov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
31. máj 2024 22:04