StoryEditor

V Hriňovej vyzývajú občanov, aby darovali krv pre zranených z autobusu

03.09.2007, 10:20
Autor:
TASRTASR

Na darovanie krvi vyzýva dnes rozhlas v Hriňovej všetkých tamojších obyvateľov. Pomôcť by tak mali svojim zraneným spoluobčanom, ktorí sú po havárii autobusu pod Poľanou hospitalizovaní v nemocnici vo Zvolene.
Ako TASR povedal prednosta úradu Stanislav Horník, krízový štáb mesta ešte v noci riešil pomoc pre zranených účastníkov nehody a tiež pre ich rodinných príslušníkov. "Dávali sme dokopy zoznam ľudí, ktorí sa nachádzali v autobuse," uviedol pre TASR. Medzi nimi boli nielen účinkujúci z viacerých hriňovských folklórnych súborov, ale tiež bežní návštevníci podujatia, ktoré sa konalo v blízkosti horského hotela na Poľane.
"Pre mesto je to veľká tragédia, keďže väčšina osadenstva autobusu boli Hriňovčania," konštatoval prednosta. Nešťastie sa dotklo viacerých rodín. "Uvažujeme aj o zriadení horúcej linky, kde by sa príbuzní obetí i zranených mohli porozprávať so psychológom," dodal.
Pri nehode autobusu, ktorý sa v nedeľu, 2. septembra večer zrútil do rokliny na ceste z horského hotela Poľana do Hriňovej v časti Snohy, zahynuli štyria ľudia. Ide o dvoch mužov a dve ženy. Zranených bolo 34 ľudí, z nich traja ťažko. Vo zvolenskej nemocnici je hospitalizovaných 23 ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 01:44