StoryEditor

Vojenskej akadémii v L. Mikuláši budúci rok prváci nepribudnú

04.11.2007, 14:47
Autor:
TASRTASR

Kým Akadémia ozbrojených síl (OS) generála M.R.Štefánika v Liptovskom Mikuláši nebude v budúcom roku otvárať vysokoškolské štúdium, Hudobná a tanečná fakulta Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave zbiera prihlášky uchádzačov do 30. novembra. Informujú o tom na svojich internetových stránkach.

Dôvodom neotvorenia bakalárskych študijných odborov na Štefánikovej akadémii je redukcia počtu vojenského personálu v základných pozíciách v dôstojníckych hodnostiach a zníženie potreby OS SR na doplňovanie hodnostného zboru dôstojníkov. Táto štátna vysoká škola je jedinou vzdelávacou inštitúciou na Slovensku, ktorej poslaním je príprava vysokoškolsky vzdelaných vojenských profesionálov pre OS SR a na štúdium prijímali len študentov, ktorí budú vykonávať vojenskú službu.

Hudobná a tanečná fakulta VŠMU otvorí štúdium v niekoľkých odboroch tanečného a hudobného umenia a štúdium dejín a teórie týchto umení. Prijímacie konanie sa uskutoční v polovici januára 2008 a poplatok za účasť je 1500 korún.

Katedra teórie hudby v tejto súvislosti pozýva záujemcov o štúdium na návštevu priestorov počas Dňa otvorených dverí 10. novembra predpoludním.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 03:47