StoryEditor

V lete vlakom -- na turistiku do Rakúska i Poľska

27.06.2007, 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., v spolupráci so zahraničnými partnermi pripravili pre cestujúcich počas letnej sezóny niekoľko atraktívnych možností na cestovanie za turistikou či cykloturistikou v zahraničí. Výhodne cestovať môžete napríklad aj do Rakúska či Poľska.

Vlakom v lete do Rakúska

Semmerinská železnica -- Svetové kultúrne dedičstvo UNESCO
ZSSK ponúka cestujúcim celodenný výlet vlakom do oblasti Semmeringu spojený s turistickou vychádzkou pozdĺž Semmerinskej železnice. Ponúka možnosť sledovať líniu kedysi najvyššie položenej železničnej trate. Táto železnica, vybudovaná v rokoch 1848 až 1854, bola projektovaná ako konská železnica smerujúca do talianskeho Terstu. Pre svoju technologickú jedinečnosť a dokonalú harmóniu s okolitou prírodou bola zaradená do zoznamu svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO. Vďake svojej polohe patrí dnes medzi turisticky najobľúbenejšie destinácie.
Ponuka platí vždy v sobotu a v nedeľu 1. mája do 8. decembra 2007 a tiež 28. mája, 7. júna, 15. augusta, 28. októbra a 1. novembra.

Výlet na Hirschenkogel -- (Semmering Hirschenkogel)
Celodenný výlet vlakom do horskej oblasti Semmeringu spojený s jazdou sedačkovou lanovkou na vrch Hirschenkogel. Cestujúci z vlaku vystúpia na Železničnej stanici Semmering a odtiaľ pešo asi za 30 minút k údolnej stanici sedačkovej lanovky na Hirschenkogel.
Ponuka platí vždy v sobotu a v nedeľu od 26. mája do 26. októbra 2007 a tiež 28. mája, 7. júna a 15. augusta.

Cykloturistika v Biedermeiertale -- Rad im Biedermeiertal
Celodenný kombinovaný výlet (vlak/bicykel/turistika) do oblasti Biedermeiertalu vhodný najmä pre cykloturistov. Cestujúci z vlaku vystúpia spolu s bicyklom v stanici Pernitz-Muggendorf alebo Guttenstein. V týchto železničných staniciach začínajú cykloturistické trasy, označené podľa náročnosti. Medzi zaujímavé miesta v okolí patrí napríklad kostol v Mariahilfbergu a mnohé iné.
Ponuka platí vždy v sobotu a v nedeľu od 1. mája do 8. decembra 2007 a tiež 17. a 28. mája, 7. júna, 15. augusta, 28. októbra a 1. novembra 2007.

V lete vlakom do Poľska

Od piatka 22. júna do 2. septembra 2007 môžete využiť pravidelné letné vlakové spoje zo Slovenska do Poľska cez hraničný priechod Medzilaborce -- Lupków. Priame vlaky premávajú na trase Humenné -- Medzilaborce -- Lupków -- Sanók.
Na cestovanie je možné využiť mimoriadne ceny spiatočných cestovných lístkov, napríklad na trase Medzilaborce -- Nový Lupków zaplatíte celé cestovné 1,5 eura a za polovičné 0,75 eura, pričom cestovný lístok platí 2 dni. Pri dlhšom pobyte môžete využiť ponuku Medzilaborce -- Nový Lupków, kde za celé cestovné spiatočné zaplatíte 168 Sk a cestovný lístok platí 2 mesiace.
Využiť môžete aj ponuku zjednodušenej prepravy bicyklov do železničnej stanice Lupków, kde si bicykel prepravíte za výhodnú cenu 40 Sk.

Všetky podrobnosti o letných ponukách získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s., alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. máj 2024 13:02