StoryEditor

Občianske združenie Tatry pripomína význam separácie komunálneho odpadu

15.09.2007, 16:58
Autor:
TASRTASR

Kampaň na podporu separácie komunálneho odpadu, ktorej súčasťou je aj pokračujúci monitoring nelegálnych skládok, rozbieha občianske združenie (OZ) Tatry. Dobrovoľníci budú oddnes roznášať do 15-tisíc domácnosti informačný leták "Neseparujte sa! Separujte s nami", ktorý obsahuje grafické a textové informácie o dôslednom triedení jednotlivých komodít tuhého komunálneho odpadu.

Cieľovou oblasťou je región, v ktorom separovaný zber zabezpečujú Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš. Súčasťou kampane je ponuka rovnomenného environmentálneho programu pre všetky školy v danom regióne, monitoring nelegálnych skládok a odborná exkurzia zástupcov samospráv do moravskej obce Hostětín. Exkurzia pod názvom "Krajina pre ľudí - ľudia pre krajinu" je zameraná na trvalo udržateľné komunitné projekty.

V apríli tohto roku zorganizovalo OZ TATRY v spolupráci s OZ Sosna z Košíc odborný seminár o tom, ako založiť a prevádzkovať obecné kompostovisko. Hoci sú obce od januára 2006 povinné kompostovať, a teda zhodnocovať biologický odpad, podujatie sa stretlo s malým záujmom samospráv z oblasti Liptova.

Aktivitu "Neseparujte sa! Separujte s nami" realizuje OZ Tatry v rámci dlhodobej kampane "Toky nie sú stoky!" na podporu zodpovednosti občanov za čistotu miestnych vodných tokov a vodných zdrojov.

Občianske združenie TATRY založili v októbri 2000 ľudia, ktorí pracovali v podtatranskej oblasti od decembra 1998. Jeho cieľom je ochrana životného prostredia a kultúrneho dedičstva v podtatranskej oblasti v spolupráci so štátnymi a samosprávnymi orgánmi, podnikateľskými subjektmi a ďalšími mimovládnymi organizáciami.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
11. máj 2024 14:14