StoryEditor

Mikolaj nestiahol vysokoškolskú novelu ako to avizoval Slota

19.06.2007, 14:24
Autor:
SITASITA
Minister školstva Ján Mikolaj nestiahol novelu vysokoškolského zákona z rokovania parlamentu ako to avizoval predseda SNS Ján Slota po koaličnej rade, pretože rozpracovanie novely je vysoké a jej stiahnutie by znamenalo, že by sa musela vrátiť v parlamente do prvého čítania.

"Zákon prešiel vo vláde i v parlamente v prvom čítaní, zahlasovali zaň všetci koaliční partneri i niektorí poslanci opozície. Doobeda prebehli ešte rokovania, na základe ktorých sa uznalo, že zákon môže ísť v rámci tejto schôdze s tým, že je tu dostatočný časový priestor, aby sa niektoré sporné veci vyriešili," uviedol Mikolaj pred novinármi. Zároveň dodal, že verí v schválenie novely v parlamente.
Podľa ministra Mikolaja k novele existujú politické, ale nie odborné výhrady. Slota po koaličnej rade povedal, že problémom je spoplatnenie externého vysokoškolského štúdia. "Máme pripravené niektoré nadväzné riešenia na novelu, ktoré sa budú týkať najmä pôžičkového fondu. Chceme, aby pôžičkový fond mohli využívať aj externí študenti," zdôraznil minister.
Mikolaj upozornil, že novela doteraz prechádzala v legislatívnom procese plynulo a hladko. To, že reakcia koaličnej rady prišla až na poslednú chvíľu, považuje minister za politiku.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 09:46