StoryEditor

Záhradník sa vzdal funkcie

13.11.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK
Štatutárny zástupca verejnoprávnej STV Branislav Zahradník sa vzdal funkcie. Zahradník, ktorý bol členom manažmentu televízie pod bývalým vedením riaditeľa Richarda Rybníčka, však v STV zatiaľ zostane ako výkonný riaditeľ.

Štatutárny zástupca verejnoprávnej STV Branislav Zahradník sa vzdal funkcie. Informoval včera portál Mediálne.sk. Zahradník, ktorý bol členom manažmentu televízie pod bývalým vedením riaditeľa Richarda Rybníčka, však v STV zatiaľ zostane ako výkonný riaditeľ. Generálny riaditeľ v STV chýba od júla. "Odstupujem kvôli novele zákona o STV, ktorá sa stane účinnou k 15.
novembru," povedal Zahradník. Novela, ktorú presadil poslanec vládneho Smeru-SD Dušan Jarjabek, znižuje maximálny počet členov Rady STV potrebných na zvolenie nového riaditeľa STV a upravuje tiež zastupovanie chýbajúceho riaditeľa. Zahradník skončí vo funkcii štatutárneho zástupcu v utorok.
Zahradník riadil STV od júla, keď sa Rybníček vzdal funkcie riaditeľa a odišiel do vedenia českej Febio TV. Hoci Zahradník s Rybníčkom počas jeho pôsobenia spolupracoval, neskôr začal niektoré jeho kroky kritizovať. Spolu so Zahradníkom televíziu riadil aj druhý štatutárny zástupca Ľubor Košút. Zahradník podľa Hospodárskych novín nedávno pripustil, že má záujem kandidovať na generálneho riaditeľa STV. Nový riaditeľ by mal byť známy ešte tento rok.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 22:59