StoryEditor

Gyurovszkého odchod zneistil SMK

13.04.2007, 00:00

Napätie, neistota, úvahy o rozdelení strany, vyčkávanie. Takmer dva týždne po výmene vedenia v SMK vládnu medzi radovými členmi stále zmiešané pocity. Pohode nepridal ani odchod Lászlóa Gyurovszkého z parlamentu. "Každý je zneistený. Pán Gyurovszky bol pre nás silná opora," hovorí Gábor Rusznák zo Šale, kde SMK šéfuje práve Gyrovszky. Ten včera v denníku Új Szó vysvetlil dôvody svojho rozhodnutia. "S novým vedením SMK máme odlišné politické smerovanie, preto si neviem predstaviť ďalšiu spoluprácu."
Rozčarovanie cítiť aj na východe Slovenska, kde mal silnú podporu expredseda Béla Bugár. "Ozývajú sa aj hlasy, že by sa mala strana rozdeliť, ale ja nie som toho zástancom," hovorí košický krajský šéf SMK Elemér Jakab. Zatiaľ sa však nestretol s názorom, že by chcel niekto zo strany vystúpiť. Členovia SMK zvolili aj podľa okresného šéfa v Lučenci Petra Csúsza vyčkávaciu taktiku. Nové vedenie SMK sa so všetkými krajskými a okresnými šéfmi stretne koncom budúceho týždňa. "Uvidíme, čo nám povedia," dodáva Jakab.
Miesto Gyurovszkého by mal do NR SR nastúpiť György Juhász. V minulom volebnom období bol v sociálnom výbore. "Kde budem pôsobiť teraz, závisí od rozhodnutia klubov," povedal pre HN. Pôvodne vysokoškolský učiteľ je v súčasnosti starostom Tvrdošoviec v Novozámockom okrese. Komunálnej funkcie sa nechce vzdať.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. máj 2024 10:55