StoryEditor

V sobotu požehnajú v Piešťanoch termálne pramene

01.06.2007, 09:33
Autor:
TASRTASR

Tradičný alegorický sprievod ulicami mesta otvorí v sobotu novú letnú kúpeľnú sezónu v Piešťanoch. Na víkend pripravilo mesto Piešťany bohatý program, ktorý každoročne láka tisíce obyvateľov i návštevníkov.
"Hlavný program sa začne v sobotu o 10. hodine na Kúpeľnom ostrove, kde zástupcovia cirkvi za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča požehnajú termálne pramene. Potom sa cez centrum mesta pohne sprievod až k Domu umenia, kde sa uskutoční samotný ceremoniál otvorenia letnej kúpeľnej sezóny," informovala TASR hovorkyňa mesta Drahomíra Moretová. Súčasťou bude aj netradičné scénické vystúpenie živých sôch z histórie Piešťan. Diváci uvidia objaviteľa liečivých prameňov Adama Trajana, zakladateľa kúpeľov Ľudovíta Wintera a ďalšie osobnosti, ktoré priblížia známu povesť o pávovi, ktorého zachránilo piešťanské liečivé bahno.
Na popoludnie sa uskutoční v mestskom parku a v centre Piešťan veľa lákavých podujatí. Vystúpi Martin Babjak, Dívčí saxofonový orchestr z Luhačovíc, Cimbálovka Mirka Dudíka, skupina Vidiek i spevák Peter Cmorik.
Obohatením budú aj koncerty medzinárodného jazzového festivalu Jazzové Piešťany 2007 pod taktovkou Doda Šošoku a ani v tomto roku nebude chýbať prehliadka historických vozidiel a súťaž Piešťanské zlaté stuhy Concours d´ Elegance.
Tohtoročné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny sa ponesie aj v znamení 40. výročia podpísania partnerskej zmluvy medzi Piešťanmi a fínskym mestom Heinola. Do kúpeľného mesta sa prišli predstaviť aj fínski výtvarníci v rámci 5. ročníka projektu Mosty.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
12. máj 2024 16:33