StoryEditor

O históriu sa postará mladý matičiar

15.01.2007, 23:00
Ústavu pamäti národa, ktorý spravuje a zverejňuje archívy komunistickej ŠtB, bude zrejme šéfovať iba 31-ročný nominant SNS Ivan Petranský.

Ústavu pamäti národa, ktorý spravuje a zverejňuje archívy komunistickej ŠtB, bude zrejme šéfovať iba 31-ročný nominant SNS Ivan Petranský. V minulosti pôsobil v Slovenskej akadémii vied, dnes pracuje v Slovenskom historickom ústave Matice slovenskej. Práve jeho súčasné pôsobisko môže byť však podľa historika Dušana Kováča problémom. "Tým, že prešiel do Matice slovenskej, začal pracovať v ideologickom zázemí inštitúcie, ktorá sa orientuje na rehabilitáciu prvého slovenského štátu a Jozefa Tisu."
Petranský pripúšťa, že jeho nízky vek môže byť istým hendikepom. "Určite sa s tým ale vyrovnám a dokážem to vyvážiť iným prínosom," vyhlásil pre HN. Nominantovi SNS už prisľúbila v parlamentnej voľbe podporu ĽS-HZDS. Smer-SD si chce jeho kandidatúru ešte prediskutovať, tiež by však podľa našich informácií nemali mať s ním žiadny problém. Ústavu chýba šéf od vlaňajšej tragickej autonehody Jána Langoša.

01 - Modified: 2003-04-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Iracké skvosty na svetových trhoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. máj 2024 10:20