StoryEditor

Zostaňte fit aj na jeseň a v zime. Cvičte doma tieto cviky

10.11.2015, 14:47
Prečítajte si tridsiatypiaty diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

Môžete zostať fit a nevystrčiť nos z domu. Všetko, čo k tomu potrebujete, je priestor u vás doma, stolička a dobrá hudba, nech sa vám lepšie cvičí.

Pred každým cvičením, je dôležité rozohriať sa. Či už si zvolíte švihadlo alebo len pochod na mieste, určite rozohriatie nevynechajte.
Každý cvik opakujte 20-krát v troch až štyroch sériach. Ak budete pravidelne cvičiť, výsledky sa dostavia. Skvelá kondícia, vytvarované telo a čo je dôležité, dobrá nálada, lebo endorfínov nie je nikdy dosť.


CVIK A. Krásne nohy a pevný zadok
Východzia poloha je mierny stoj rozkročný, chrbát je vystretý a lopatky ťaháme smerom k sebe. Bruško je zatiahnuté. S nádychom spravíme výpad vbok, dajte pozor na vystretý chrbát. S výdychom sa vraciame do stoja spojného. Nezabudnite prestriedať nohy.


CVIK B. Pevné paže
S vystretými pažami sa oprieme o stoličku, zadok máme pri stoličke, brucho zatiahnuté, chrbát vystretý. S nádychom paže pokrčíme v lakti, zadok neodťahujeme od stoličky. S výdychom sa vraciame do prvej polohy. Cvik opakujte pokým vládzete a postupne pridávajte opakovania, tak aby ste sa dostali na číslo 20.




CVIK C. Pevné telo, silné bruško a ukážkové paže
Nohy si vyložíme na stoličku, celé telo spevníme a dlaňami sa opierame o podložku. Dávajte si pozor, aby ste neprehli chrbát. Postupne s výdychom priťahujte koleno k hrudníku. V tejto polohe vydržíme aspoň 2 sekundy. Kolená striedame. Po docvičení je potrebný strečing, ponaťahujte sa, nech zmiernite svalovicu a telo bude mať šancu na rýchlejšiu regeneráciu.

 

 

Všetky články od Trénera na Dosah nájdete TU.
 

Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol v októbri 2013 ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2007-11-05 14:13:30 - Feat.: 0 - Title: Zadržali štyroch bossov Cosa Nostry vrátane najvyššieho
01 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie dôležitú úlohu, tvrdí rozsiahla štúdia 02 - Modified: 2024-04-25 08:08:08 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovoria odborníci. Pomôžeme ti nakopnúť tvoje zdravie 03 - Modified: 2024-04-22 09:39:06 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovorí štúdia 04 - Modified: 2024-04-22 07:00:00 - Feat.: - Title: Sprcha po cvičení nie je všetko. Fitká sú plné nebezpečných baktérií, hygiena je tu omnoho dôležitejšia, ako si myslíš 05 - Modified: 2024-04-17 13:04:13 - Feat.: - Title: Naťahujte sa počas dňa. Bez toho je sedenie v kancelárii deštruktívne, hovorí fyzioterapeut
menuLevel = 2, menuRoute = science/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
05. máj 2024 00:00