StoryEditor

Anketa HN: Ako dopadne hokejový šampionát u nás?

29.04.2011, 00:00
Autor:
REDRED

CB:

Daniel Krajcer,
minister kultúry SR
"Tieto majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji vnímam ako poslednú šancu tejto skvelej hokejovej generácie, preto verím, že Slováci na nich zabodujú a odídu s medailou na prsiach."

Bohuš Hlavatý,
predseda predstavenstva TMR,
"Verím, že Slováci ako organizátori preukážu to, na čo sa spoliehame aj pri poskytovaní našich služieb v Tatrách -- že pri správnom riadení sa naša nátura, ktorá je mixom presnosti a poriadku, ktorým nás ovplyvňujú naši západní susedia (Rakúšania a Nemci) a srdcom na dlani vyplývajúcej z našej slovanskosti -- usporiadame šampionát, na ktorý budú v dobrom spomínať fanúšikovia, turisti a aj účastníci. Držím Slovákom palce a prajem im, aby dopadli čo najlepšie -- verím že do semifinále sa dostaneme, a keď budeme mať šťastie... aby som nezakríkol ,radšej nepoviem."

Kamil Peteraj,
spisovateľ a skladateľ
"Doma je ťažké vyhrať, je málo tímov, ktoré doma len tak vyhrali, možno Kanada, vidím to teda na tretie alebo štvrté miesto. Neočakávam nič, len chaos v Bratislave, zápchy a "potemkinovské hry", že sa ukážeme v plnej paráde, akí sme nekultúrni, že nemáme čo ponúknuť, preto turisti budú bývať vo Viedni -- a teda čo očakávam, sú plné viedenské hotely."

Monika Hilmerová
herečka
Priznám sa, že nie som hokejový fanúšik, a teda od majstrovstiev neočakávam nič. Samozrejme, keď hokejisti budú dobre reprezentovať našu vlasť, budem sa tešiť.

František Borovský,
generálny riaditeľ TV JOJ
"Hokejový šampionát dopadne určite dobre a našim budeme, ako je dobrým zvykom, držať palce až pokiaľ neprehrajú: Nerád tipujem, no možno si správne tipne dvojhlavá korytnačka Magdalenka, ktorá bude zápasy slovenského tímu pravidelne tipovať v našej kaviarni v Žiline. Nechajme sa prekvapiť."

Pavel Kuznecov
ruský veľvyslanec na Slovensku
"Z celého srdca prajem úspech slovenskému tímu. Myslím si, že na domácom šampionáte má výborné šance. Pochopiteľne, že keď budú naše mužstvá hrať 3. mája v Bratislave, budem držať palce Rusku, no tiež dúfam, že sa naše reprezentácie zídu nielen v skupinovom turnaji, ale aj v play-off. Veľmi sa na svetové majstrovstvá teším a, prirodzene, ako každý ruský fanúšik, by som rád zažil peknú a úspešnú hru našej zbornej. Verím, že sa mi podarí sledovať zápasy naživo na štadióne."

CMYK:

Juraj Juras,
zástupca generálneho riaditeľa Partners Group SK
"Na víťaza hokejového šampionátu tipujem tím Ruska. Verím však, že naši hokejisti budú dobrou reprezentáciou Slovenska ako hokejovej republiky a umiestnia sa v rámci prvých štyroch miest."

Zuzana Mauréry
herečka a speváčka
Pevne verím a dúfam, že to so cťou zvládneme. Keď sa pre dobrý výsledok urobí všetko, potom samotný výsledok nie dôležitý. Keby to bolo také tretie miesto, tak by som bola veľmi spokojná. Na žiadny zápas na štadión sa nechystám, keďže nevidím ten puk. Majstrovstvá teda budem sledovať niekde pred telkou.

Ľudovít Černák,
majiteľ Sitno holding, a. s.
"Som presvedčený, že majstrovstvá dopadnú veľmi dobre a že si potvrdíme imidž dobrých organizátorov medzinárodných podujatí. Oceňujem najmä súzvuk, ktorý v posledných mesiacoch cítiť medzi organizujúcimi mestami, hokejovým zväzom a ústavnými činiteľmi. Pozitívny hokejový vírus chytá aj verejnosť a Bratislava a Košice majú šancu ohromne sa zviditeľniť. Konkurencia v svetovej hokejovej špičke je obrovská, takže akákoľvek medaila pre slovenský tím by bola veľkým úspechom. Bola by to krásna bodka pre generáciu "zlatých chlapcov" a veľká motivácia pre nastupujúcich mladých. Veľmi ťažko tipovať majstra sveta, no veľmi by ma potešilo opakovanie peterburského finále, aby majstrom bol víťaz finálového stretnutia Slovensko -- Česko."

Igor Zeman,
generálny riaditeľ spoločnosti DATALAN
"Som optimista, čo sa športu týka. Pevne verím, že vyhráme titul majstra sveta. Verím našim hráčom a navyše ich bude dopredu hnať aj domáca atmosféra, ktorú prežijú prvýkrát. Potrebujú trochu šťastia a medaila bude doma. Dokonca sa nebojím ani toho, že budú majstrovstvá u nás, je to sčasti aj v medzinárodných rukách a máme tu profesionálov. Dúfam, že to dobre dopadne, napriek tomu, že s takýmto podujatím nemáme skúsenosť."

Ján Figeľ,
vicepremiér a minister dopravy SR
"Verím, že Slovensko ich zvládne aj z organizačnej stránky sa budeme prezentovať ako úspešná a schopná krajina v srdci Európy, ktorá ponúka nielen kvalitný športový zážitok, ale aj možnosti relaxu, je bohatá na pamiatky a ponúka veľa možností na rozvoj cestovného ruchu. Samozrejme si želám úspech našich hokejistov, budem pozorne sledovať najmä so synom celý priebeh šampionátu a držať im palce. Veľmi našim prajem zlato, ale pri účasti Kanady, Ruska, Česka či severských štátov to bude náročné. Tipujem finále Slovensko -- Česko, dúfam, že s úspešným koncom pre nás."

Sergej Šuklin
prezident Ruskej obchodnej komory pre EÚ
Určite sa pôjdem pozrieť na zápasy s Ruskom, so Slovinskom a s Nemeckom. Úspech želám ruskej reprezentácii, ale budem držať palce aj slovenskému družstvu. Nemôžem to tak jednoznačne oddeliť, keďže Slovensko je mojím domovom už osem rokov a mám tu rodinu. Teším sa hlavne skvelú hru.

menuLevel = 2, menuRoute = style/reportaz, menuAlias = reportaz, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 22:32