StoryEditor

Topila som telefón vo víne. Vydržal

26.03.2014, 23:00
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.

Telefón Sony Xperia Z1 Compact

Ako prvá mi udrela do očí výrazne neónovožltá farba zadnej časti telefónu. Na pracovné účely by som si ho preto asi nevybrala, ale ako súkromný mobil by mi neprekážal ani v takomto odvážnom farebnom prevedení. Kombinácia použitých materiálov pôsobí na môj vkus menej elegantne v porovnaní napríklad s iPhonom 5S. Ako žene sa mi zdal pomerne ťažký.
Na druhej strane ma milo prekvapila výborná farebnosť displeja a kvalitný až 20 Mpx fotoaparát. Ovládanie telefónu je veľmi jednoduché, intuitívne. Veľmi praktický je aj zabudovaný mikro USB port, ktorý zabezpečuje ľahší prenos dát do počítača.
Nedalo mi však neotestovať aj vodotesnosť telefónu. Spravila som si taký menší pokus s vínom, ktoré som mala tiež možnosť testovať. Výsledkom je fakt, že telefón je nielen vodotesný, ale aj „vínotesný“.
Sony Xperia Z1 Compact, cena 539 eur, predáva Sony

 

 




FitBit flex
FitBit je náramok s akcelerometrom, ktorý slúži na meranie fyzickej aktivity a prostredníctvom Bluetooth sa synchronizuje s Apple zariadeniami či so smartfónmi s Androidom. A keďže som mala príležitosť vyskúšať práve Sony Xperia, využila som ho aj na jeho spárovanie s náramkom.

FitBit možno používať prakticky stále. Nezáleží na tom, či je človek práve v práci alebo športuje. Pri bežnom dennom používaní by som však ponúkaný sortiment farieb rozšírila napríklad o telovú farbu, ktorá je univerzálnejšia a decentnejšia.
Gumené vyhotovenie náramku nie je najvhodnejšie v prostredí, v ktorom pracujem, a preto má pre mňa lepšie využitie v rámci voľného času. Po práci rada športujem, často behám a cvičím hot jogu. Pozitívne hodnotím jeho využitie počas behu, napriek tomu, že mi trošku chýbalo zabudované GPS a možnosť zmerať tep. Pre niektoré fyzické aktivity, ako je napríklad spomínaná hot joga, však nie je úplne ideálny, keďže nezaznamenáva energetický výdaj.

FitBit monitoruje aktivity nielen cez deň, ale aj v noci. Páčila sa mi jeho funkcia sledovania spánku. Ráno som presne videla, ako dlhý a aký kvalitný som mala spánok. Pozitívne vnímam aj spôsob budenia, ktorý je síce prekvapivo silný, ale tým, že nevydáva zvuk, ale vibrácie, nezobudí okolie.
FitBit flex, cena 105,90 eura, predáva mzone.sk



Tinto Pesquera Crianza 2009
Osobne som veľkým fanúšikom vín. Mám rada biele, červené aj ružové vína a oblasť Ribera del Duero, odkiaľ pochádza toto víno, patrí k mojim preferovaným. Na prvý pohľad ma veľmi neočarilo. Malo hustejšiu konzistenciu, tmavočervenú farbu a nezlákala ma ani jeho etiketa so stredovekým nádychom. Po degustácii však zanechalo lepší dojem. Bolo ľahšie, jemnejšie, bez výraznej vône, ako v prípade iných príbuzných španielskych vín. Ideálne si ho viem predstaviť k divine alebo steakom pripraveným bez omáčok. 

 

Tinto Pesquera Crianza 2009, cena 22,20 eura, predáva Gustos Market 

 

01 - Modified: 2006-03-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ruské rokovania s Iránom budú pokračovať
01 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga?
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 16:13