StoryEditor

S týmto tabletom som sedel aj vo vani, hovorí známy biznismen

02.03.2015, 11:31
Autor:
stlstl
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.




Testuje Michal Král
– študoval na Fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave
– pracoval ako obchodný zástupca spoločnosti Skrivanek Slovensko, s online biznisom začínal na zzz.sk
– v roku 2007 založil portál na porovnanie cien a kvality internetových obchodov pricemania.sk, aktuálne ponúkajú porovnanie cien vyše 500-tisíc produktov z ponuky viac ako 4-tisíc e-shopov
– v roku 2012 fúziou vstúpili do projektu bazarmania.sk



Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Šikovný kompaktný tablet mi v mojej výbave chýbal, takže som sa s nadšením pustil do testovania tohto veľmi vydareného zariadenia od Sony. Ide o 8-palcový proti vode a prachu odolný tablet s naozaj „nadupanou“ výbavou. Na svoje rozmery je úžasne ľahký, keď váži len 270 gramov a je teda perfektne prenosný. Tablet ponúka veľmi pekný displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 pixelov, hoci treba povedať, že na zariadení dosť vidno odtlačky prstov, a to nielen na displeji, ale aj na zadnom kryte. Takže sa treba pripraviť na častejšie čistenie. Vytkol by som možno o niečo slabší fotoaparát, hoci ten tiež ponúka zaujímavé funkcie, ako napríklad možnosti rozšírenej reality. Celkovo po mojej skúsenosti hodnotím tablet veľmi pozitívne, či už na komunikáciu (používanie e-mailov a sociálnych sietí) alebo pohodlné browsovanie internetom na sedačke alebo dokonca vo vani.
Sony Xperia Z3 Tablet Compact, cena 370 eur (so 16 GB pamäťou), predáva Sony

4 hviezdičky
+
displej s pekným rozlíšením a váha
odolnosť proti vode a prachu

odtlačky prstov na displeji a kryte
slabší fotoaparát





Cookoo 2 Watch Sporty Chic Silver
V poslednom čase u svojich známych či obchodných partnerov čoraz častejšie vídam na ruke všakovaké tie „smart“ hodinky. Aj preto som sa na tento test celkom tešil. Bohužiaľ, testované hodinky ma veľmi nepresvedčili o potrebe tohto zariadenia. Aspoň nie v aktuálnej verzii a pri súčasnej funkcionalite. Samotné hodinky a náramok sú celkom pekné a na používanie pri športe si ich viem pomerne dobre predstaviť, ale „smart“ funkcie sa mne osobne zdajú zbytočné, keďže vždy mám pri sebe smartfón, ktorý na komunikáciu a prácu perfektne funguje. Naopak, notifikácie napríklad počas pracovného stretnutia považujem skôr sa obťažujúce a rušivé. Ja si teda zatiaľ počkám, kým tento vynález bude dávať väčší zmysel aj v bežnom živote a nebude len technologickou vychytávkou týchto dní.
Cookoo 2 Watch Sporty Chic Silver, cena 129,90 eura, predáva mzone.sk

3 hviezdičky
+
vzhľad
používanie pri športe

rušivé notifikácie
zbytočné pri používaní smartfónu
 

 


Víno Gran Mascota Malbec 2011
Len čo som chytil do ruky zásielku s vínom, tušil som, že to bude niečo exkluzívne. Argentínske vína pijem pomerne zriedkavo, a tak som úplne nevedel, čo mám od tohto vína očakávať. Už pri prvom dúšku som sa presvedčil, že ide naozaj o úžasné, lahodné víno. Jeho farba je sýtočervená, ale žiada sa mi povedať, že siahala až do fialova. Cítiť v ňom fantastickú kombináciu sliviek, červených plodov a vanilky. Sladko-korenistá chuť dáva poznať, že víno dozrievalo v barikovom sude. Pre mňa perfektná voľba k hovädziemu mäsku alebo aj pohodovému vychutnaniu večera pri sviečkach s partnerkou.
Víno Mascota Vinyards – Gran Mascota Malbec 100%, cena 16,96 eura, predáva wineplanet.sk
 
5 hviezdičiek
+
fantastická kombinácie sliviek, červených plodov a vanilky
perfektná voľba na pohodový večer

01 - Modified: 2024-04-16 05:30:00 - Feat.: - Title: Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy 02 - Modified: 2024-04-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Sony pristúpi k razantnému kroku. Zo svojho vlajkového smartfónu odstráni vlastnosť, ktorá ho robí výnimočným 03 - Modified: 2024-03-18 14:00:00 - Feat.: - Title: Veľký únik prezrádza detaily o PlayStaion 5 Pro. Priniesť má trojnásobne vyšší výkon, na pulty má doraziť už tento rok 04 - Modified: 2024-03-01 09:30:00 - Feat.: - Title: Herní giganti prepúšťajú tisíce zamestnancov. Týchto hier sa kvôli tomu nedočkáš 05 - Modified: 2024-02-27 19:53:14 - Feat.: - Title: Sony zruší približne 900 pracovných miest vo svojej divízii PlayStation
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 23:19