StoryEditor

Ako sa manažér zbavil strachu z fialovej. A obliekol si traky

31.10.2014, 23:02
Pozrite sa, ako sme vyparádili Máriusa Hričovského z medzinárodnej právnej kancelárie DLA Piper. Presnejšie - Image House Marco Mirelli.

Fashion-passion. Táto veta (a údajne čoraz viac) platí aj pre pánov. Rubrika Imidž, v ktorej Image House Marco Mirelli šije topmanažérom outfity na mieru, pokračuje šiestym dielom. Do rúk odborníkov na vysokú módu sa tentoraz zveril Márius Hričovský z medzinárodnej právnej kancelárie DLA Piper.
 


Traky a fialová. To sú len dve z výziev, ktoré na Máriusa Hričovského čakali v Image House Marco Mirelli. Tu ho fotograf zachytili vo formálnom variante outfitu. Snímka: HN/Peter Mayer
 

Odvážne a nebojácne. Presne takto vhupne do procesu svojej módnej premeny Márius Hričovský: hneď na úvod vyzve imidž konzultantov z Marco Mirelli, aby mu skritizovali oblek, v ktorom dorazil. Štylistka Zuzana Čiffaryová sa trochu ošíva, no napokon predsa len upozorní na slabú výstuž a neveľmi vydarené lemovanie gombíkov.
Napriek drobným nedostatkom však outfit Máriusa Hričovského jasne signalizuje, že módu má rád. „Najmä tú dámsku,“ smeje sa, no v zásade súhlasí. „Pekné oblečenie ma teší. A keď si kupujem oblek, ako úplne prvé urobím toto,“ vyhlási a pohladí rukáv na figuríne za sebou. Skrátka: potrpí si na látky. Práve ony totiž majú moc darovať mu (alebo nedarovať) celodenný komfort.
A ešte čosi mu je v rámci odievania bytostne blízke: bezbolestné ladenie obleku a doplnkov: „Inak povedané – vyberám si overené kúsky a nevybočujem z ustálených zvyklostí,“ spresní s náznakom sebakritiky v hlase. V tej chvíli ešte netuší, že už o pár sekúnd jeho rokmi budované mantinely utŕžia prudký náraz.

Rizikový tanec
Pásik? Vreckovka do náprsného vrecka?! Fialová??! A je to tu. Mantinely sa trasú odušu, no Zuzana Čiffaryová servíruje svoje šokujúce návrhy s pokojom Angličana: „Fialová je vaša osobná farba, zobrali sme vám ju priamo z oka. A pásikom zas podporíme dynamiku, ktorú pri svojom právnickom a manažérskom povolaní potrebujete.“
Argumenty naberajú na sile, tvár Máriusa Hričovského súbežne nadobúda pokojný výraz. „Fialovú pokladám za ,rizikový tanec´ a priznávam, že na ňu nie som príliš navyknutý. Máte však moju plnú dôveru,“ vyhlási napokon a svoje odhodlanie podčiarkne úsmevom. Už plne uvoľneným.
Imidž konzultantka klientovu poddajnosť, pochopiteľne, využije a na dôvažok mu k tmavomodro-tmavofialovému obleku a svetlofialovej košeli naordinuje ešte aj traky. A nie hocaké, ale priamo z dielne anglickej značky Albert Thurston, ktorá dotvárala imidž filmovým Jamesom Bondom. A to bez výnimky.


A neformálna verzia outfitu: vďaka fialovej košeli. Snímka: HN/Peter Mayer

Majstrovské. No náročné
„Pohľad vašich očí prezrádza, že je to dobré. A to je pre mňa lepší dôkaz ako zrkadlo.“ Čerstvo vyštafírovaný Márius Hričovský sa vypína zoči-voči imidž konzultantke a šibalsky sa usmieva: „Viete, ako to je. Ženy sa obliekajú pre mužov a muži zas pre ženy.“ Napokon sa však predsa len zvrtne na opätku čiernych šnurovacích topánok a lesklá reflexná plocha, dovtedy skrytá za jeho chrbtom, ho pohotovo skonfrontuje s vlastnou podobizňou. Tou istou, a predsa radikálne inou.
„Musím priznať, že ste to zvládli majstrovsky,“ uznanlivo podotkne po chvíľke mlčania. „Pásika som sa bál, no skombinovali ste ho výborne.“ Napriek tomu vysloví drobnú obavu, že k takto „náročnému“ obleku nebude ľahké hľadať vhodné doplnky.
Zuzana Čiffaryová ho namiesto dlhých rečí nasmeruje nazad do kabínky. Ide sa skúšať ďalší variant: na dôkaz, že aj „náročný“ oblek môže byť variabilný.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traky ako dôkaz
Nežnú fialovo-fialovú kombináciu (doplnenú ručne šitou kravatou s foulard dezénom, ktorý vždy drží na svojom mieste vďaka nenápadnému gombíku a všitému minizávažiu) nahradí biela košeľa a kravata v mierne odlišnom fialovom odtieni s konzervatívnejším paisley dezénom. Rad príde aj na spomínanú vreckovku. Ako inak – fialovú.
Neformálny biznis štýl sa nenápadne preklopí na formálny a Márius Hričovský – opäť –  spokojne kýve hlavou. „Je to super. Dokonca mi ani neprekáža, že mi tie traky zvýrazňujú brucho. Aspoň som konečne motivovaný s tým niečo spraviť,“ smeje sa a mávne rukou nad námietkami, že to s ním vôbec nie je zlé.
Nuž áno, človek nikdy nevie, čo mužovi po takej návšteve módneho domu skrsne v mysli. Márius Hričovský ju napriek tomu všetkým odporúča. „Bolo to pre mňa príjemné osvieženie. A kadečo som sa dozvedel. Vedeli ste napríklad, že hnedý oblek signalizuje uvoľnenosť? Ja doteraz nie. A garantujem, že rovnako je na tom deväťdesiat percent mužov.“



Verdikt Zuzany Čiffaryovej:
Pánovi Hričovskému sme vybrali neformálny outfit, ktorý sa dá vhodnými doplnkami premeniť na formálny. Stavili sme na fialovú, ktorá mu veľmi pristane a skombinovali ju s tmavomodrou. Kým tmavomodrá je reprezentantom konzervativizmu, fialová dodáva outfitu fashion nádych.





Márius Hričovský:
Of counsel (typ konzultanta v americkej právnej firme) v slovenskej pobočke medzinárodnej právnej kancelárie DLA Piper, člen Slovenskej advokátskej komory od roku  2004.
Vyštudovaný ekonóm a právnik  v minulosti pracoval na rôznych manažérskych pozíciách v oblasti energetiky a telekomunikácií, v štátnej správe a diplomacii. So svojou životnou partnerkou vychováva jednu dcéru. Medzi jeho obľúbené športy patria lyžovanie, tenis, karate, najradšej relaxuje v záhradke.
Zhodnotenie:
Som naozaj spokojný. Marco Mirelli narušil moje ustálené mantinely, no spravil to majstrovsky. Táto firma je pre mňa čosi ako čarovný šatník v Narnii: málokto o ňom vie, no stojí za to sa v ňom ocitnúť.


01 - Modified: 2006-12-06 09:51:56 - Feat.: 0 - Title: Ročné ceny vykurovania
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 03 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 04 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 05 - Modified: 2024-03-18 14:30:42 - Feat.: - Title: MÓDA z Krištáľového krídla: Drobná po rozchode, schudnutá Ďurianová, Višňovskí a výrazní Lelkesovci
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 01:20