StoryEditor

Ľudia, čo provokujú. Premýšľať a hľadať argumenty

24.04.2015, 00:00
Prečítajte si editoriál šéfredaktorky Hospodárskych novín k najnovšiemu magazínu prečo nie?!

Fascinuje ma generácia Y. Nie tým, že by bola omnoho výnimočnejšia ako tie pred ňou, ale tým, že chtiac-nechtiac som jej súčasťou. A celkom ma baví čítať o tom, aká som bola a budem. Teoreticky. Na základe toho, v akom časopriestore som vyrastala, akú techniku som používala, čo ma zasiahlo a formovalo. 


Pôvodne mal byť tento editoriál o niečom inom – o tom, ako si plánujeme veci a ako plány nevychádzajú. Potom som však sedela s kolegyňou, ktorá do HN písala materiál o generácii Y. Padlo toho veľa, ale zapamätala som si jednu vec: že sme povrchní. V prijímaní informácií, v ich selektovaní, analyzovaní, vyhodnocovaní. Vo vzťahoch, v partnerstvách a priateľstvách.  

Neviem, či je to len generáciou Y, alebo všeobecným nastavením, ale nielen z generácie Y v súčasnosti cítiť extrémnu plytkosť. Nesnažíme sa ísť proti prúdu, argumentovať, hádať sa a vďaka tomu zisťovať viac. Mainstream je in a ostatné je opovrhnutiahodné. Viem, viem, extrémne zovšeobecňujem a hrám sa morálneho arbitra, čo nie je úplne správne. 


No túto pachuť mám už dlhodobo a človek má niekedy potrebu to povedať. Avšak tento pohár nie je, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad, poloprázdny. Ja osobne mám totiž šťastie, že som obklopená ľuďmi, ktorí nerezignovali. Ktorí sa chcú hádať a väčšinou majú iný názor ako ja. Argumentujeme, urazíme sa asi miliónkrát, ale ideme ďalej. S telefónmi v rukách hľadáme na internete ďalšie a ďalšie fakty, ktoré by podporili ten náš názor. Je to skvelý, osviežujúci pocit, že sú stále ľudia, ktorí majú zápal a chcú.

A ja mám veľké šťastie (teraz trocha osobne), že som nimi obklopená prierezovo všetkými oblasťami môjho života. Lebo práve oni ma aj nabíjajú energiou a inšpirujú ma.
Mimochodom, inšpirácia. To je to, čo dokáže ľudí zlepšovať, vďaka čomu môžu rásť. My vám dnes v prečo nie?! chceme priniesť trocha takejto inšpirácie. Vybrali sme desať ľudí, ktorí sú zaujímaví nielen svojím menom, ale aj svojou story, ktorá za nimi je. A majú názor, čo už tiež začína byť vzácnosťou.

Práve oni nám povedali, čo by chceli stihnúť do konca života. Ich sny sú viac či menej realistické, niekedy bláznivé, v niečom úplne racionálne. Ale v prvom rade majú punc inšpirácie. Verím, že vás nielen zaujmú, ale aj vyprovokujú premýšľať. A hľadať argumenty.

 

01 - Modified: 2007-05-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Škóti smerujú k nezávislosti
01 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 02 - Modified: 2024-02-27 16:00:00 - Feat.: - Title: Jej vkus sa vyznačuje noblesou, charizmou a prirodzenosťou: Inšpirujte sa šatníkom Cate Blanchett 03 - Modified: 2024-01-31 11:00:00 - Feat.: - Title: Si mileniál a zdá sa ti, že v robote ťaháš aj za iných? Štúdia sa vyjadrila jasne - toto o terajších tridsiatnikoch zistila 04 - Modified: 2023-12-04 11:15:10 - Feat.: - Title: Ako sa vyhnúť nechcenému zvyšovaniu váhy? 05 - Modified: 2023-11-08 10:31:42 - Feat.: - Title: Oblečte sa ako pravá Parížanka: Stačí, ak sa budete držať týchto základných kúskov
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:22