StoryEditor

Pospíšil sa vracia. Dve reštaurácie dostali druhú šancu

28.11.2012, 23:00
Nášho food kritika Pavla Pospíšila sme poslali do Kempinského na Štrbskom Plese a do Hotela Matyšák.

1. NÁVRAT: Hotel Matyšák

 
Už uplynul rok, odkedy sme naposledy navštívili Hotel Matyšák. Tak ako pred rokom svietilo z neónového nápisu len písmeno M. Čo sa však od poslednej návštevy zmenilo, je kvalita jedla.
Reštauráciu sme navštívili bez ohlásenia a mali sme šťastie, lebo napriek tomu, že bola reštaurácia plne obsadená (uzavretá spoločnosť), ochotne nám ponúkli stôl pre tri osoby vo vínnej pivnici s úžasnou atmosférou 40 000 fliaš vína. Z jedálneho lístka sme si vybrali ako predjedlo výber z domácich údenín, ostrú poľovnícku polievku, drobkovú polievku, carpacio z jelenieho chrbta a pečenú kačaciu pečeň na cibuľovom confite.
Variácia spočívala z jelenej šunky, údenej slaniny a prosciutta, všetko z domácej výroby. Veľmi nám chutilo, rovnako ako obe polievky. Pečená kačacia pečeň mala pevnú konzistenciu na reze. Po...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2004-09-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dva metre sú v norme
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:42