StoryEditor

V srdci Veľkého jablka

20.02.2008, 23:00

Zabehať si na svitaní v Central parku, ochutnať naozaj najlepší hamburger, hľadieť na svet zo strechy Empire State Building, prejsť sa po kultovej Piatej avenue či vrátiť čas v legendárnom jazzovom klube. To je len zlomok z toho, čo by ste si nemali nechať ujsť pri návšteve mesta, ktoré "nikdy nespí". Ponorte sa s nami do ulíc New Yorku.

New York je jedným z tých miest, o ktorých sa hovorí, že ho budete alebo milovať alebo nenávidieť. Zvoliť si musíte sami. My sme na rozhodnutie mali štyri noci. Ponúkame vám preto návod, ako za krátky čas vliezť "hlavnému mestu sveta" čo najhlbšie pod kožu. Pre lepšiu orientáciu sme ho rozdelili do troch častí -- v prvej sa dozviete, kde ponúkajú najlepšie kulinárske lahôdky, druhá prezradí, na čo "exkluzívne" sa oplatí minúť doláre a číslo tri prinesie prehliadku ikonických miest, ktoré pri poznávaní New Yorku jednoducho nemôžete obísť.

AKO A KDE ZAHNAŤ HLAD
(Toto je hamburger)
V New Yorku sa pretínajú takmer všetky kuchyne sveta. Čo teda určite musíme ochutnať? "Pizzu a hamburger," odpovedá bez rozmýšľania náš newyorský priateľ. Pizza sa nám až taká výnimočná nezdá (aj keď kúsok z nej si napokon ujsť nenecháme) a naším kulinárskym cieľom sa stáva nefalšovaný americký hamburger. Samozrejme, ten najlepší!
Kráľom medzi "hamurgárňami" je už vyše dvanásť rokov Corner Bistro vo West Village. Na svojom konte má už desiatky titulov "Best Of". O tom, že jeho "Bistro burger je jedna z najchutnejších a najmäsitejších vecí, aké ste kedy držali v ruke" s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:15