StoryEditor

12. schôdza 11. decembra

12.12.2002, 23:00

Vláda SR s pripomienkami schválila
-- návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa ustanovujú laboratórne postupy na kvantitatívnu analýzu dvojzložkových zmesí textilných vlákien a trojzložkových zmesí textilných vlákien.
-- v súlade so svojím uznesením č. 343 zo dňa 3. apríla 2002 k správe o stave implementácie Dohovoru o zákaze chemických zbraní v Slovenskej republike a plnení záväzkov Slovenskej republiky z uvedeného dohovoru, materiál Program ďalšieho rozvoja ochrany obyvateľov Slovenskej republiky proti chemickým zbraniam do roku 2007. Cieľom predkladaného návrhu Programu je nutnosť aktivizovať súčinnosť orgánov a organizácií, ktoré sa podieľajú na riešení problematiky ochrany obyvateľov a zaviesť systém koordinácie a spolupráce medzi nimi, k čomu je potrebné vytvoriť kvalitnejšie materiálne a technické podmienky.
-- návrh legislatívneho zámeru zákona o elektronických komunikáciách.
-- prioritné úlohy vlády SR vyplývajúce z Pravidelnej správy Európskej komisie o pripravenosti Slovenskej republiky na členstvo v Európskej únii zo dňa 9.10.2002.
-- návrh na zriadenie odboru boja proti korupcii Úradu vlády Slovenskej republiky.
Vláda SR schválila
-- návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa mení nariadenie vlády SR č. 389/2000 Z. z. o zverejňovaní predbežných oznámení, oznámení o vyhlásení metód verejného obstarávania, súťažných podkladov a výsledkov verejného obstarávania. Navrhovaná úprava definuje pojem prvopis oznámenia a jeho odosielanie na zverejnenie vo Vestníku verejného obstarávania. Úpravu bolo potrebné vykonať v súvislosti s prijatím zákona č. 530/2002 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 263/1999 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 557/2001 Z. z., ktorý nadobúda účinnosť 1. januára 2003. -- návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa mení nariadenie vlády SR č. 316/2001 Z. z. o rozvojových programoch poľnohospodárstva a vidieka v znení nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 515/2002 Z. z. Nariadením vlády Slovenskej republiky sa upresňujú podmienky poskytovania finančných prostriedkov v rámci rozvojových programov poľnohospodárstva pre niektoré poľnohospodárske komodity, lesné hospodárstvo a vykonávanie pozemkových úprav.
-- štatút hlavného vyjednávača pre rokovania o vstupe SR do EÚ a Štatút pracovných skupín pre rokovania o vstupe SR do EÚ.
-- zmeny a doplnky územného plánu veľkého územného celku Bratislavský kraj. V Zmenách a doplnkoch Územného plánu veľkého územného celku Bratislavský kraj sú riešené lokality priemyselných parkov na území celého Bratislavského kraja, ktoré vyplývajú a vychádzajú zo Správy o hodnotení k navrhovanej činnosti " Priemyselný a technologický park Záhorie" podľa zákona č. 127/1994 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, zo zámerov obcí navrhovaných v spracúvaných územnoplánovacích dokumentáciach ako aj známe zámery zo Správy o zabezpečení vypracovania štúdie pre umiestnenie priemyselných parkov vo vybraných oblastiach Slovenskej republiky. Zároveň sú tu premietnuté aj záväzné regulatívy vyplývajúce zo záväznej časti územnoplánovacej dokumentácie " Koncepcia územného rozvoja Slovenska 2001".
-- návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa vydáva zoznam bezpečných tretích krajín a bezpečných krajín pôvodu.
-- návrh na použitie prostriedkov štátneho rozpočtu, uvedených v zákone č. 586/2001 Z. z. o štátnom rozpočte na rok 2002 v kapitole Všeobecná pokladničná správa -- Sociálne a kultúrne potreby rómskej komunity na 13 projektov v sume 7 937 250 Sk.
-- návrh na použitie prostriedkov štátneho rozpočtu, uvedených v zákone č. 586 /2001 Z. z. o štátnom rozpočte na rok 2002 v kapitole Všeobecná pokladničná správa -- Sociálne a kultúrne potreby rómskej komunity 24 projektov v sume 4 748 700 Sk a zmenu v prílohe č. 1 uznesenia č. 789 zo 17. júla 2002.
-- návrh na podanie prihlášky Slovenskej republiky Rade Európskeho hospodárskeho priestoru na pristúpenie k Dohode o Európskom hospodárskom priestore.
-- návrh výdavkov v programoch na rok 2003 v zmysle prílohy k uzneseniu vlády.
-- správu o implementácii Európskej charty pre malé podniky.
-- dodatky k Zmluve o predaji akcií VSE, a. s.
-- návrh na presun Centrálnej finančnej a kontraktačnej jednotky z Úradu vlády SR na Ministerstvo financií SR.
Vláda SR vyjadrila súhlas
-- s návrhom dohody medzi vládou Bieloruskej republiky, vládou Maďarskej republiky, vládou Ruskej federácie, vládou Slovenskej republiky, vládou Ukrajiny a vládou Chorvátska o spolupráci na projekte integrácie ropovodov Družba a Adria
Vláda SR s pripomienkou vzala na vedomie
-- správu o realizácii štátnej rodinnej politiky za rok 2001.
-- informáciu o systemizovaných a voľných miestach v štátnej službe k 1. novembru 2002.
-- správu o čerpaní prostriedkov z európskych fondov.
Vláda SR vzala na vedomie
-- správu o činnosti Národného fondu za rok 2002.
-- marketingovú analýzu produktu a trhu cestovného ruchu v Slovenskej republike.
-- informáciu o zdravotníckych zariadeniach zahrnutých do 2. etapy privatizácie dotknutých zákonom č. 416/2001 Z.z. o prechode niektorých pôsobností z orgánov štátnej správy na obce a vyššie územné celky.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
10. máj 2024 14:24