StoryEditor

Máte neschopného šéfa? Takto s ním budete vedieť pracovať

01.11.2013, 23:05
Autor:
tktk
Pracovať pre šéfa, ktorého nemáte radi je náročné no ešte horšie je pracovať pre nadriadeného pokiaľ nemá žiaden rešpekt.

Bohužiaľ, poslednú dobu je to úplne bežné, že zamestnanci cítia , že ich šéf je nešikovný. „Skrátka stáva sa to častejšie ako v minulosti,“ hovorí Nicol Williams, kariérna expertka LinkedIn. „Máte niekoľko ľudí , ktorí majú plne kvalifikovaných odborníkov, ale  máte aj niekoľko ľudí, ktorí veria, že ich šéfovia sú menej kvalifikovaní než oni."

Pri rozhodovaní o tom, ako sa vysporiadať s nekompetentným šéfom, Williamsová hovorí, že je dôležité zvážiť, ako veľmi sa dotýkajú nadriadeného nedostatky aj nás.  Na základe tohto, hovorí, že možno budete chcieť ovládať jeden z nižšie uvedených krokov.

Porozprávajte sa so svojím šéfom a dohodnite sa na spolupráci, na odstránenie nedostatkov
Váš prvý krok v debate so svojím šéfom môže byť neefektívne, preto Williamsová radí, že treba k tomuto problému pristupovať s pochopením. Premýšľajte o slabostiach, ktoré má váš nadriadený a skúste mu taktne ponúknuť pomoc v týchto oblastiach. Ak je toto riešenie efektívne, môže to byť pre vašu kariéru významný krok vpred. Pretože váš nadriadený uvidí vo vás lídra, ktorý môže viesť svoj tím pracovníkov.

Určite jasné hranice medzi pracovnými vecami a vašim šéfom
Ak nedostatky vášho šéfa začnú mať vplyv na kariéru a meno vášho oddelenia je čas, aby ste prehodnotili svoju stratégiu. To ešte neznamená, že by ste mali ísť sťažovať. Ale ak niekto z vedenia sa vás spýta, prečo nebol projekt dokončený načas, nemali by ste niesť vinu za svojho nekompetentného nadriadeného.

Nájdite si novú prácu, s lepším šéfom
Ak ani jedna z predchádzajúcich taktík nezabrala, Williamsová navrhuje, aby ste vážne porozmýšľali o novom zamestnaní. Skutočnosťou je, že niektorí nekompetentní šéfovia sa jednoducho nezmenia a výsledok sa odráža na práci celého tímu. Ľudia majú tendenciu zamestnávať ľudí, ktorých dobre poznajú, a tak sa často zdráhajú spáliť mosty s dlhoročným kolegom. Ale tiež by nemali zabúdať na svoju kariéru, lebo do budúcna to môže poškodiť vaše meno a vašu povesť.
„Voľba svojho šéfa je jedna z najdôležitejších vecí, ktoré môžete urobiť vo svojej kariére,“ hovorí Williamsová.  „Správny nadriadený vám vo vašej kariére pomôže nájsť správnu cestu pre váš pracovný rozvoj a naopak zlý šéf vám môže uškodiť a kariéru zničiť.“

 

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2005-08-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Načo sú (nám) umelecké fondy
01 - Modified: 2024-04-26 13:21:43 - Feat.: - Title: Nemecký inštitút očakáva rast nezamestnanosti na najvyššiu úroveň za takmer desaťročie 02 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 03 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 04 - Modified: 2024-04-04 14:21:16 - Feat.: - Title: Edgar Baker: Očakávania dnešného slovenského kandidáta a opatrenia firiem 05 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
02. máj 2024 17:38