StoryEditor

Desať zásadných chýb, ktorými si koledujete o vykradnutie bytu

25.07.2014, 14:00
Aj keď sú pravidlá, ako znížiť riziko vykradnutia známe, mnoho ľudí sa správa presne naopak. Ako ste na tom vy?

O vykradnutie bytu či domu si mnoho ľudí doslova koleduje svojou neopatrnosťou, roztržitosťou, ľahkovážnosťou. Zlodejom jednoducho krádež uľahčia.

Desať krokov, ktorými si koledujete o vykradnutie:

1. krok

Otvorene všetkým hovorte, kedy budete na dovolenke. Zaveste to aj na sociálne siete, nech všetci vidia, akú dovolenku si môžete dovoliť. Rovnako nezabudnite dávať na internet fotografie, ako si užívate. A na vašom záznamníku a e-maili nechajte odkaz, dokedy nebudete doma.

2. krok

V okolí hovorte, akí ste bohatí a čo nové máte v byte. Aj s fotografiami interiéru to dajte na sociálne siete, aby vám všetci mohli závidieť.

3. krok

Pred odchodom na dovolenku nechajte pootvorené ventilačky (aj na pivnici, aj na streche), aby ste po návrate mali doma čerstvý vzduch.

4. krok

Nič nepokazíte tým, keď pred odchodom na dovolenku stiahnete doma žalúzie, závesy či rolety, aby slnko nezničilo váš dizajnový nábytok. Veď aj tak všetci vedia, že ste preč a na ako dlho, takže sa nikto nebude čudovať, prečo máte aj cez deň stiahnuté rolety. A tiež skontrolujte, či ste vypli všetky svetlá, i tie ktoré vytvárajú atmosféru, že v dome niekto je. Veď energia je dnes drahá.

5. krok

Pri rodinnom dome si zo stromov a z kríkov vytvorte prírodnú bariéru, aby nikto nemohol sledovať, čo robíte v súkromí.

6. krok

Ak idete na dovolenku letecky a vaše drahé auto nechávate doma, kľúče nechajte na viditeľnom mieste, aby ste ich po návrate nemuseli hľadať. Samozrejme, aj s dokladmi.

7. krok

Šperkom, cennostiam a dokladom je najlepšie v nočnom stolíku, tam si ich predsa odkladá veľa ľudí. A pred odchodom na dovolenku ich odložte do chladničky. Komu by napadlo ich tam hľadať? Keď však neviete vybrať vhodný úkryt, poraďte sa s priateľmi na sociálnej sieti. Určite majú skúsenosti.

8. krok

Dnes sa nedá nikomu veriť, preto radšej nikoho nepožiadajte, aby váš byt v neprítomnosti skontroloval. Vetranie ste predsa zabezpečili otvorenou vetračkou, kvetiny tých pár dní bez vody prežijú a poštová schránka je dostatočne veľká, takže nepraskne, i keď v nej bude trošku viac novín a listov.

9. krok

Ak má k vám domov prísť niekto známy počas vašej neprítomnosti, kľúče odložte na dohodnutom mieste. Najlepšie pod rohožkou alebo v kvetináči pri dverách. Zlodejovi predsa nepríde na um, že by mohol byť niekto taký staromódny a ukryl kľúče práve tam.

10. krok

Nevyhadzujte peniaze za poistku domácnosti ani stavby. A keď poistku máte, zbytočne ju neaktualizujte, určite by stála viac. Majetok si predsa dokážete ochrániť a zlodeji sa vám určite oblúkom vyhnú. Sú predsa domácnosti, kde sa môžu nabaliť viac než u vás, takže šanca, že sa to stane práve vám, je minimálna.

Zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-06-03 18:58:25 - Feat.: 0 - Title: Týždeň pred televízorom
01 - Modified: 2024-04-25 21:11:37 - Feat.: - Title: Europol rozbil zločineckú skupinu, ktorá kradla cenné knihy. Škoda sa pohybuje v miliónoch 02 - Modified: 2024-04-18 11:02:22 - Feat.: - Title: Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 04 - Modified: 2024-04-06 10:30:00 - Feat.: - Title: Neuveriteľná lúpež ako z akčného filmu. Zlodeji v Los Angeles ukradli 30 miliónov dolárov v hotovosti 05 - Modified: 2024-03-20 12:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena si pred krádežou zacvičila jogu. Odniesla si croissanty, čistiace prostriedky a pekárove topánky
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 21:30