11.09.2007, 00:00

Ako sa rozhodujete pri výbere zdravotnej poisťovne?

Ivan Štefanec, poslanec za SDKÚ
Pri výbere poisťovne som sa rozhodoval podľa rozsahu služieb a poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Veľmi mi záležalo aj na možnostiach liekov pre deti. Je pre mňa dôležité mať možnosť výberu poisťovne. Každý má svoje vlastné preferencie a potreby, a preto vždy budem chrániť právo slobodného výberu občanmi.

Vladimír Maňka europoslanec za SMER
Keď som prvýkrát po dlhých rokoch potreboval služby lekára, ktorý je mojím lekárom už viac ako 24 rokov, odporučil mi Spoločnú zdravotnú poisťovňu. Odvtedy som v nej poistený. Manželka je od začiatku vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni a tiež je spokojná.
Keď Váš lekár, ktorému dlhé roky dôverujete, povie, že pri tisíckach poistných udalostí ani on, ani jeho pacienti nemajú problémy, je to silný argument pre Vaše rozhodnutie.

Braňo Ondruš, novinár
Do "mojej" zdravotnej poisťovne som vstúpil, keď vznikla, to bolo po zavedení tzv. pluralitného modelu zdravotného poistenia. Prihlásila ma tam mama. Nerozumel som tomu a bolo mi to jedno. Dnes tomu rozumiem (ako novinár sa venujem zdravotníctvu 6 rokov) a tiež mi je to jedno. Každého lekára, s ktorým sa stretnem sa pýtam, ktorú poisťovňu by mi odporučil a všetci sa doteraz zhodli na tom, že je to jedno. Poznatky z praxe a porovnania nášho systému zdravotného poistenia s inými v členských krajinách OECD ma utvrdzuje, že pluralita pri povinnom poistení je nezmysel, pacientom neprináša žiadne výhody, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti tiež nie a znamená zbytočný odliv peňazí, ktorých je v zdravotníctve aj tak málo. Preto žiadny z vyspelých štátov nemá tento systém.

Marián Hrica, riaditeľ divízie Siemens
Práve mám na stole prihlášku do novej zdravotnej poisťovne. Doteraz som využíval služby štátnej zdravotnej poisťovne a nemal som s tým problém. Dostal som však referencie na nadštandardné služby súkromnej zdravotnej poisťovne. Zdroj refencií som našiel doma - u svojej manželky.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 10:14