StoryEditor

Informácie z kultúry

19.12.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Hobit dostal konečne zelenú
Los Angeles -- Adaptáciu Hobita napokon predsa len nakrútia. Po urovnaní súdneho sporu s Petrom Jacksonom to vyhlásili zástupcovia spoločností New Line Cinema a MGM, ktorí sú spoluvlastníkmi filmových práv. Očakávanú filmovú adaptáciu knihy J. R. R. Tolkiena by mali na filmové plátna priniesť dva hrané filmy. Réžie by sa mal ujať Sam Raimi, ktorý stál za sériou filmov o Spider-Manovi. Výrobu by chceli štúdiá začať v roku 2009 súčasným nakrúcaním oboch filmov, ktoré by sa do kín dostali v decembri 2010 a decembri 2011. Peter Jackson bude na nakrúcanie dozerať pravdepodobne z kresla výkonného producenta.
(sita)

Už poznáme prvé Grammy
Los Angeles -- Aj keď sa prestížne ceny Grammy odovzdávajú až 10. februára, už dnes sú známe mená interpretov, ktorí dostanú čestnú cenu za celoživotné dielo. V predvečer 50. ročníka týchto cien v losangeleskom Staples Center to budú okrem iných ocenení skladateľ Burt Bacharach, herečka a speváčka Doris Day a rocková formácia The Band. Ocenenia za celoživotný prínos dostávajú často umelci, ktorí počas svojho života nedostali cenu Grammy, a americkí hudobní odborníci ich tvorbu ocenia aspoň takýmto spôsobom.

Bond má novú "Bond girl"
Londýn -- Britský agent James Bond, ktorý už desiatky rokov zachraňuje svet, potrebuje k svojej práci aj rozptýlenie. To mu pravidelne poskytuje ženská predstaviteľka, ktorú v každom filmovom pokračovaní predstavuje iná kráska. Tou najnovšou bude po boku Daniela Craiga Angličanka Gemma Arteton. Do boja o lukratívny post "Bond girl" sa zapojilo vyše 1 500 mladých herečiek, no na konkurze triumfovala práve 22-ročná tmavovláska. Nakrúcanie novej snímky o špiónovi s pracovným číslom 007 sa začne už v januári.
(sita)

200-tisíc za kalendár Pirelli
Bratislava -- Exkluzívny výtlačok kalendára firmy Pirelli 2008 predali na aukcii Pravda.sk za 200-tisíc slovenských korún. Exemplár získala Beáta Ondušková z Bratislavy, ktorá dražila v mene zakladajúceho člena spoločnosti J&T Finance Group Ivana Jakaboviča. Záujem prejavili aj iné známe osobnosti vrátane europoslankyne Moniky Beňovej. Kalendár Pirelli 2008 s podtitulom Perly Orientu vytvoril francúzsky fotograf Patrick Demarchelier. Pred jeho objektívom pózovali najžiadanejšie modelky súčasnosti.
(sita)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 18:18