StoryEditor

Pomôžu dlžníkom

12.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Právni a finanční poradcovia, hypotekárne ústavy a obchodné organizácie sa rozhodli založiť združenie Nádej teraz (Hope now) na pomoc osobám s problémovými úvermi na domy a byty. Členmi združenia sa stalo 11 veľkých hypotekárnych ústavov, ktorých podiel na trhu s úvermi na domy a byty v USA dosahuje 60 percent.
Cieľom projektu je pomôcť dlžníkom, ktorí sa ešte nedostali do katastrofálnej situácie a ich majetok ešte nemusí ísť do dražby.
Americký minister financií Henry Paulson neprisľúbil združeniu nijaké prostriedky z federálneho rozpočtu na jeho činnosť. Dodal, že potrebné peniaze získa zo súkromného sektora, hoci práve teraz sa v Snemovni reprezentantov diskutuje o vyčlenení 200 miliónov dolárov do fondu na odvrátenie bankrotov dlžníkov.
Americké poisťovacie fórum, v ktorom je združených väčšina investorov z oblasti hypotekárnych produktov, uviedlo, že bude preplácať náklady konzultácií, ktoré umožnia pokračovanie v splácaní úverov a zabránia dražbám.
Minister Paulson potvrdil, že kombinácia znižovania cien domov a rast úrokov úverov, ktoré mali spočiatku nízke úročenie, a teraz je podstatne vyššie, "vytvára reálne výzvy" pre majiteľov domov (kúpených na úver).

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
02. máj 2024 18:16