Minister spravodlivosti Gábor Gál našiel stratený dokument, ktorý sa týka podnikateľa Mariana Kočnera.TASR
StoryEditor

Rezort spravodlivosti ukončil pripomienkové konanie k najvýznamnejšiemu zákonu

30.04.2019, 15:12
Autor:
jmejme
K reforme Občianskeho zákonníka prišli ministerstvu stovky pripomienok.

Ministerstvo spravodlivosti uzavrelo neformálne pripomienkové konanie v súvislosti s rekodifikáciou záväzkového práva. Rezort registruje stovky pripomienok k návrhu zmien v Občianskom zákonníku. Všetky pripomienky rekodifikačná komisia v súčasnosti vyhodnocuje.

Ďalší krok je medzirezortné pripomienkové konanie

K postupu pri rekodifikácii záväzkovej časti najvýznamnejšieho civilného predpisu sa vyjadril aj minister spravodlivosti Gábor Gál. „Komisia spracuje materiály a bude spustené formálne medzirezortné pripomienkové konanie. Nebude to rýchly proces, ale napriek tomu sa do zmien púšťame.“

Podľa Gála nie je rekodifikácia viazaná iba na jedno volebné obdobie. „Aj keď nestihneme dokončiť túto fázu, nebráni to v tom, aby sme spustili legislatívny proces, lebo laická aj odborná verejnosť očakáva a vyžaduje si zmenu záväzkového práva,“ dodáva minister.

Rekodifikácia prinesie veľké zmeny aj zjednotenie paragrafov

Novelu Občianskeho zákonníka predstavilo ministerstvo v októbri minulého roka. Rekodifikácii záväzkového práva v Občianskom zákonníku šéfuje súčasný rektor Univerzity Komenského a profesor občianskeho práva Marek Števček.

Občiansky zákonník prejde najväčšou zmenou od jeho vydania v roku 1964. Právne predpisy týkajúce sa súkromných osôb by v ňom mali byť upravené a zjednotené. V súčasnosti neexistuje jednotná právna úprava súkromnoprávnych záväzkových vzťahov. Novelou sa majú všetky jednotlivé zákonné úpravy zjednotiť v jednom predpise.

01 - Modified: 2020-05-04 21:51:42 - Feat.: - Title: Odmietnuté dedičstvo už neodvoláte 02 - Modified: 2019-09-25 11:24:32 - Feat.: - Title: Za nemanželský sex väzenie a to aj pre turistov. Indonézania sa búria 03 - Modified: 2016-08-24 12:24:00 - Feat.: - Title: O zárobku už rozhoduje ústavný súd
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 03:39