StoryEditor

Manažéri v pohybe

14.07.2005, 00:00

Dušan Čižmárik (36) je od júna novým predsedom predstavenstva spoločnosti VÚB Factoring. Vo VÚB pracoval ako riaditeľ odboru štruktúrovaného financovania. Čižmárik študoval na Vysokej škole dopravy a spojov v Žiline, neskôr pracoval v Tatra banke ako firemný konzultant. Od roku 1996 pôsobil na rovnakej pozícii v Hypo-Bank Slovakia a neskôr vedúci oddelenia Trade Finance. Od roku 2003 pracuje vo VÚB. Začal ako vedúci oddelenia obchodného financovania a neskôr sa stal riaditeľom odboru štruktúrované financovanie. Od júna zastáva funkciu riaditeľa odboru Trade Finance a zároveň je predsedom Predstavenstva VÚB Factoring.
x x x
Valné zhromaždenie VÚB Generali d.s.s., vymenovalo od 1. júna Viktora Kouřila za nového člena predstavenstva spoločnosti. Viktor Kouřil vyštudoval Lekársku fakultu UK a od roku 1984 pôsobil desať rokov v riadiacich funkciách Slovenskej správy sociálneho zabezpečenia a. Národnej poisťovne. Neskôr bol generálnym riaditeľom Vzájomnej životnej poisťovne, Vzájomnej zdravotnej poisťovne Dôvera a spoločnosti Tatra Group Finance, ktorá je administrátorom Pokoj doplnkovej dôchodkovej poisťovne. Od minulého roku pracoval vo VÚB ako riaditeľ odboru Priama distribúcia produktov, ktorý zastrešoval starobné dôchodkové sporenie. Vo VÚB Generali d.s.s., zodpovedá za úsek Predaj a marketing.
x x x
Plánované zmeny v predstavenstve spoločnosti Henkel nadobudli 1. júla právoplatnosť. Do dôchodku odišli Klaus Morwind, výkonný viceprezident pre divíziu Pracie a čistiace prostriedky a Uwe Specht, výkonný viceprezident pre divíziu Telová a vlasová kozmetika. Nástupcom Klausa Morwinda sa stal Friedrich Stara (56), ktorý do 1. januára pôsobil ako prezident Henkel Central Eastern Europe (CEE). Na pozíciu Uwe Spechta nastúpil Hans Van Bylen (44).
Noví členovia predstavenstva
Rakúšan Friedrich Stara pracuje v Henkeli od roku 1976, pričom mal z rôznych pozícií na starosti oblasť pracích a čistiacich prostriedkov v Rakúsku a Nemecku. V roku 1998 sa stal prezidentom Henkel CEE a zodpovedal za všetky aktivity spoločnosti v strednej a vo východnej Európe, ktoré sú riadené z Viedne.
Belgičan Hans Van Bylen pracoval v Henkeli od roku 1984 na viacerých medzinárodných pozíciách. V roku 1991 prišiel do divízie Telovej a vlasovej kozmetiky. Pred vymenovaním do predstavenstva spoločnosti zodpovedal za medzinárodné aktivity vo vlasovej kozmetike, ako aj v oblasti kozmetiky v zámorí.
Odchádzajúci manažéri
Klaus Morwind
nastúpil do spoločnosti Henkel takmer pred 36 rokmi a do predstavenstva ho vymenovali v roku 1991. Medzi jeho prínosy patrí internacionalizácia podnikateľských aktivít divízie Pracie a čistiace prostriedky, ako aj zavedenie nových a posilnenie starších značiek spoločnosti Henkel. Ako presvedčený marketér značiek bol Morwind aj zástancom diferencovaného prístupu k marketingu a stratégií partnerstiev s obchodom.
Aj Uwe Specht, čestný profesor kolínskej univerzity, pracoval pre Henkel 36 rokov. Dve desaťročia pôsobil ako výkonný viceprezident pre divíziu Telová a vlasová kozmetika. Okrem iného, prostredníctvom akvizície spoločnosti Schwarzkopf v roku 1995, premenil Henkel na vedúceho výrobcu vlasovej kozmetiky v medzinárodnom meradle.
x x x
Vladimír Raučina je od júna predsedom predstavenstva spoločnosti QBSW a zároveň jej generálny riaditeľ. Firma sa zaoberá poskytuje komplexnými riešeniami v návrhovaní a vývoji informačných systémov a technológií najmä v sektoroch financií, telekomunikácií a verejnej správy. Raučina na obidvoch pozíciách vystriedal Martina Čekela, ktorého vymenovali za predsedu dozornej rady spoločnosti. Raučina absolvoval Elektrotechnickú fakultu SVŠT (dnes STU) v Bratislave. Začínal ako odborný asistent na Katedre automatizácie a regulácie, manažérske skúsenosti získal počas takmer 15-ročného pôsobenia v súkromných spoločnostiach v oblasti informačných a komunikačných technológií na Slovensku. V.Raučina bol spoluzakladateľom spoločnosti Datalan, kde pôsobil ako výkonný a generálny riaditeľ a neskôr ako člen predstavenstva. Pred príchodom do QBSW bol členom predstavenstva spoločnosti Ability Development.
Na pozíciu člena predstavenstva QBSW zároveň vymenovali Martina Hrnku, ktorý je technickým riaditeľom spoločnosti, a Igora Daňa, obchodného riaditeľa spoločnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 07:18