TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Prezidentka oznámila smutnú správu, zomrel jej otec. Sústrasť jej vyjadrili viacerí politici

15.09.2021, 13:53
Autor:
TASRTASRklkl
Prezidentka v tejto súvislosti upravila svoj pracovný program na najbližšie dni.

Kancelária prezidentky Zuzany Čaputovej oznámila, že vo veku 79 rokov zomrel prezidentkin otec Štefan Strapák.

Dodáva, že zomrel "po dlhej a ťažkej chorobe dnes, doma a v pokoji."

Prezidentka v tejto súvislosti upravila svoj pracovný program na najbližšie dni a poprosila médiá a verejnosť na rešpektovanie jej súkromia.

Správa z prezidentskej kancelárie prišla len krátko po tom, ako sa prezidentka na letisku rozlúčila s pápežom Františkom.

"Dnes som sa rozlúčila na letisku so Svätým Otcom. V duchu som ale so slzami kývala aj tomu svojmu. V pondelok ešte vnímal, keď som mu povedala, že mu pápež požehnal. Odišiel v pokoji, doma, v starostlivosti rodiny. Ďakujem za všetko, oci. V mene celej rodiny ďakujem za všetku prejavenú sústrasť," napísala Čaputová.

Na úmrtie otca hlavy štátu zareagovalo hnutie Sme rodina. "Hnutie vyjadruje úprimnú sústrasť pani prezidentke a celej rodine, prajeme im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou," uviedlo Sme rodina.

Ľútosť nad stratou vyjadrilo prezidentke a jej rodine aj hnutie OĽANO. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť pani prezidentke aj pozostalej rodine a blízkym," doplnil štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS).

Úprimnú sústrasť vyjadrila medzi prvými aj strana Smer-SD. "Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou," uviedla strana.

Ľútosť vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). Tá vyjadrila svoju spoluúčasť a prezidentke popriala veľa síl v jej žiali za blízkou osobou.

Ku kondolencii prezidentke sa pripojila aj mimoparlamentná strana SNS. "V živote sú chvíle, keď sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov," uviedla SNS.

01 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 02 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 03 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 04 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Zomreli najstaršie spojené dvojčatá. Lori a George boli spätí hlavami, nezávislé životy dokázali žiť viac ako 60 rokov
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:06