Youtube
StoryEditor

Moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k spálenému toastu. Nechutné, reaguje známa herečka

29.03.2021, 14:28
Známy moderátor porovnával farbu pleti afroamerických žien a pripravenosť toastov, aby určil stupeň ich atraktivity.

Na tému rasizmu sa v poslednej reaguje veľmi citlivo najmä na Západe a aktuálne sa americká verejnosť pozastavuje nad nemiestnym správaním Roba Ledermana. Moderátor rádia 97 Rock počas programu Morning Bull Show prirovnal ženy tmavej pleti k spáleným toastom a jeho slovám neunikla ani tenisová hviezda Serena Williamsová.

Afroameričanky prirovnal k spáleným toastom

Lederman v rannej relácii spoločne so svojimi kolegami riešil, ako si pred odchodom do práce opeká toasty. Úplne bežnú debatu sa však rozhodol ozvláštniť vyhlásením, že ich pripravenosť prirovnáva k farbe pleti afroamerických žien tak, aby určil stupeň ich atraktivity.

Na otázku, ako veľmi opečený chlieb má najradšej, odpovedal: "Nikdy by som nešiel na úroveň Sereny Williamsovej, omnoho viac by som bol spokojný napríklad s Halle Berryovou. Potrebujem skôr mulatku."

Jeden z kolegov reagoval otázkou, či jeho hodnotám vyhovuje moderátorka televíznej stanice CBS Gayle Kingová. "Tá ani nie je na úrovni môjho hriankovača," zaklincoval Lederman.

Vlna pohoršenia

Jeho vyjadrenia podľa očakávania vyvolali obrovskú vlnu nevôle a kritiky. "Nechutné. Je smiešne, že sa takéto nezmysly vôbec dostanú do éteru. Všetky ženy tmavej pleti sú krásne a zaslúžia si uznanie," odkázala hollywoodska herečka Berryová.

"Dvíha sa mi z toho žalúdok, toto sa musí okamžite vyriešiť," pridala sa na Twitteri investigatívna novinárka Madison Carterová.

"Neviem, čo je horšie. Nedostatok všeobecného povedomia a bezstarostnom používaní hanlivej rasovej kategorizácie alebo smiech a prijatie toho, že niekto prirovnáva tmavú pleť k spálenému toastu. Poučte ich a vyhoďte zo štúdia," napísal bývalý hráč amerického futbalu Jeremy Kelley.

Jeho želanie bolo vypočuté. Vedenie rozhlasovej spoločnosti Cumulus Media moderátora Morning Bull Show okamžite prepustilo. Podľa informácií Fox News prišiel Lederman aj o miesto hlásateľa pri domácich zápasoch hokejového tímu Buffalo Sabres a Buffalo Bandits.

Moderátor si sype popol na hlavu

"Chcem sa úprimne ospravedlniť za svoje hlúpe a ignorantské komentáre. Keď som nahrávku počul, bol som šokovaný. Znie to naozaj hrozne. Ublížil som veľa ľuďom, úplne chápem ich rozčarovanie. Urobil som chybu, nemôžem sa na seba ani pozrieť. Žiadam o odpustenie a sľubujem, že sa polepším," sypal si moderátor popol na hlavu.

Niekoľkonásobná grandslamová víťazka Ledermanove výroky ešte nekomentovala, je však možné predpokladať, že sa tak stane. V minulosti sa totiž k téme rasizmu už niekoľkokrát vyjadrila a nedávno sa verejne zastala aj vojvodkyne Meghan, ktorá v rozhovore s Oprah Winfreyovou prehovorila o údajných obavách britskej kráľovskej rodiny, či jej dieťa s princom Harrym nebude "príliš tmavé."

"Meghan je pre mňa stelesnením sily, sebavedomia a obetavosti. Z jej slov možno vycítiť, že si prešla zložitým obdobím, ale aj tak vystupovala s neuveriteľnou vyrovnanosťou. Neviem si predstaviť nikoho iného, kto by si so všetkými nepravdivými tvrdeniami, ktorí sa objavujú, poradil lepšie než ona. Je najsilnejším človekom, akého poznám," zastala sa Williamsová svojej kamarátky.

Fanúšikom sa neukázala od semifinále Austaralian Open. Potom, čo v Melbourne podľahla Naomi Ósakaovej a tlačovú konferenciu opustila v slzách, sa dokonca začalo špekulovať o jej konci.

Američanka sa síce odhlásila z práve prebiehajúceho turnaja v Miami, ale zvesti o lúčení s tenisom vyvrátila. "Som smutná, že na takto významnom turnaji nemôžem nastúpiť, ale už sa teším, až sa vrátim na kurty," odkázala.

01 - Modified: 2018-01-05 06:15:36 - Feat.: 0 - Title: Serena Williamsová sa odhlásila z Australian Open. Necíti sa byť v špičkovej forme 02 - Modified: 2019-03-01 08:33:55 - Feat.: 0 - Title: „Bola som zdrvená, že zomrel.“ Serena Williamsová možno omylom vyzradila dej nových Avengers
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 05 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 06:01