Michelle LaVaughn Robinson Obama je americká právnička a bývalá prvá dáma Spojených štátov.Reuters
StoryEditor

Michelle Obamová odkázala, aby sa Meghan a Harry zmierili s kráľovskou rodinou

16.03.2021, 13:02
Autor:
TASRTASR
Obamová vyjadrila nádej, že kráľovská rodina a Meghan a Harrym sa zmieria.

Bývalá prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová vyjadrila spoluúčasť s manželkou britského princa Harryho Meghan v súvislosti s nedávnym rozhovorom, ktorí obaja poskytli známej americkej moderátorke Oprah Winfreyovej.

Manželka exprezidenta prehovorila o zmierení

Údajné rasisticky ladené vyjadrenia členov britskej kráľovskej rodiny museli byť podľa Obamovej pre Meghan veľmi bolestivé a mal by sa z nich poučiť celý svet. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

Manželka exprezidenta Baracka Obamu pre americkú stanicu NBC News uviedla, že pre Meghan bolo určite bolestivé počuť, že kráľovská rodina o nej premýšľa inak. "Rasa nie je pre ľudí s inou než bielou farbou pokožky na tomto svete novým konštruktom. Nebolo preto úplným prekvapením počuť, ako sa (Meghan) cítila a to, že svoje pocity aj vyjadrila," povedala.

Obamová zároveň vyjadrila nádej, že kráľovská rodina sa s Meghan a Harrym zmieri. "Modlím sa za odpustenie a zahojenie (rán)," povedala. Dodala, že verí tomu, že tieto udalosti sa stanú "poučením pre nás všetkých".

Meghan Markleová v rozhovore s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou, ktorý bol odvysielaný pred viac ako týždňom, vyvolala rozruch tvrdením, že v Buckinghamskom paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, keď sa narodí.

Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

Stanovisko paláca

Buckinghamský palác v krátkom stanovisku britskej kráľovnej Alžbety II. uviedol, že je smutná z problémov, s ktorými v ostatných rokoch zápasili jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan.

Zároveň uistila verejnosť, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne. Britský princ William poprel, že by kráľovská rodina mala rasistické postoje.

Spomínaný rozhovor vyvolal najväčšiu krízu týkajúcu sa britskej kráľovskej rodiny od tragickej smrti Harryho matky, princeznej Diany v rok 1997. Harry a Meghan vo februári oznámili, že sa definitívne nevrátia k plneniu svojich povinností členov britskej kráľovskej rodiny.

01 - Modified: 2021-03-12 13:26:42 - Feat.: 0 - Title: Tvrdý úder pre Harryho a Meghan, Briti povedali nie. Popularita páru sa prudko prepadla 02 - Modified: 2021-03-08 15:28:28 - Feat.: 0 - Title: Sex, lži a abdikácie. Toto sú najväčšie škandály, ktoré otriasli britskou kráľovskou rodinou
01 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:03