Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
20.02.2021, 00:00

Vinár Ján Hacaj: Piť neprestaneme, preto sa to treba naučiť

  • Pochádza zo starobylého vinohradníckeho rodu a pivnicu, v ktorej nás víta, spoluzachraňoval pred komunistami ako súčasť historického centra Pezinka.
  • Ján Hacaj patrí k vinárom orientovaným na gastronomické prevádzky, a práve tých korona postihla najťažšie
  • Debatovali sme však nielen o ťažkej dobe, ale aj o sektoch, ktoré vyrába, či osobitom čare Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.
  • Prečítajte si rozhovor publikovaný v HN Magazíne, ktorý vychádza každý piatok ako príloha k Hospodárskym novinám.
Vinár Ján Hacaj: Piť neprestaneme, preto sa to treba naučiť

Kedy ste prvý raz ochutnali víno?

​To som mal len pár rokov, hlboko po desať. U nás to bolo tak, že takmer celý deň bola na stole fľaša vína. Víno sa popíjalo výhradne k jedlu, takže doma som nevidel nikoho podguráženého. Bývali sme spoločne niekoľko generácií a babku, ktorá už mala svoj vek a nemohla dobre chodiť, navštevovali kamarátky, tiež dôchodkyne. Prišli už okolo desiatej dopoludnia, doniesli si pagáče, naliali vínko, takže som sa k nemu vedel ľahko dostať. Pravdaže, potajme.

Chutilo vám?

Vtedy ešte nie. Zvrtlo sa to až niekedy počas gymnázia.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 97% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Ticketportal.sk