StoryEditor

Hviezdy kultovej Arabely Jana Nagyová-Pulm a Dagmar Patrasová: Čarovný prsteň máme stále

09.01.2021, 23:00
Prostredníctvom videohovoru sme ešte pred Vianocami spomínali na populárny seriál, ktorý ich preslávil.

Ako ste v seriáli získali svoje roly?

Nagyová: Arabelu mala hrať Libuška Šafránková, ale pretože to neklaplo, pozvali ma, aby som prišla z Bratislavy do Prahy na konkurz. Bolo tam strašne veľa mladých herečiek a ja som sa vracala domov bez toho, aby mi ktokoľvek niečo povedal. O dva týždne mi volali, aby som prišla ešte raz.

​Patrasová: Jani, ono to bolo tak, že keď pán režisér Vorlíček hľadal niekoho miesto Libušky, pustil si Smrť stopařek, kde sme spolu hrali, a tam ťa objavil. V tom filme videl, že k sebe pasujeme.

Nagyová: Aha, to neviem, takže k tebe hľadal sestru? Ty si už bola obsadená, vedelo sa, že budeš hrať Xéniu.

Patrasová: Ja som tiež musela robiť skúšky, a keď Libuška ochorela, trochu sa to pretiahlo novým hľadaním Arabely.

To ste asi mali veľkú radosť, keď si vás režisér vybral.

Patrasová: No iste, obrovskú! Nakrúcať rozprávku je krásne, a špeciálne keď ju napísala osvedčená dvojica Miloš Macourek a Václav Vorlíček, ktorá bola už vopred zárukou úspechu. Vytvorili spolu veľa pekných vecí, spomeňte si napríklad na Dívku na koštěti, aj tá bola podobne ako Arabela plná úsmevov, trikov a fantázie.

Nagyová: Aby som povedala pravdu, ja som vôbec nevedela, do čoho idem. Nevedela som si predstaviť, ako sa dá nakrútiť taký prepletený príbeh s mnohými postavami, v ktorom sa strieda rozprávkový svet s obyčajným ľudským. Ako sa to urobí, že každú chvíľu niekto zmizne alebo sa nejako premení? Musela som si to niekoľkokrát prečítať, aby som celému deju porozumela. Vstúpila som ako devätnásťročná do nejakého seriálu bez toho, aby som tušila, čo ma čaká a či to bude mať úspech. Išla som do toho naslepo, nevedela som, kto všetko v tom bude hrať, to som sa dozvedela, až keď som prvýkrát prišla na pľac.

Kedy ste začali veriť, že sa Arabela divákom zapáči?

Patrasová: Od začiatku som v to verila, vlastne som vôbec nepochybovala, že sa seriál bude páčiť nielen deťom, ale aj dospelým.

Nagyová: Ako mladá herečka som to nedokázala odhadnúť. Keď sa však odvysielalo prvých pár dielov, tak sa zo mňa naraz stala hviezda, zrazu každý v Československu vedel, ako vyzerá Arabela. Pre mňa to bol absolútny šok.

Videli ste seriál skôr, než sa začal vysielať v televízii?

Patrasová: V štúdiu sa robili postsynchróny, pri nich som ho videla, to už som o úspechu naozaj nepochybovala.

Nagyová: Lenže ja som postsynchróny nerobila, mňa nahovorila Libuška Šafránková, takže som jednotlivé diely videla prvýkrát až v televízii.

Ako ste to prežívali?

Nagyová: Sedeli sme doma pri televízii celá rodina, mama, otec, sestra a ja. Od prvej chvíle, ako som videla pána Menšíka s tým zvončekom a ako sa objavil Jirka Lábus, tak som to úplne žrala. Po skončení každého dielu som bola hrozne nedočkavá, chcela by som, aby pokračovanie nasledovalo hneď nasledujúci deň, tak som sa tešila. To neplatilo len o mne, ale o celej na...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-01-05 21:44:55 - Feat.: 0 - Title: Z filmu sa stala dojná krava, priznáva známa česká herečka Tatiana Dyková
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:58