StoryEditor

Bratislavčan na Instagrame ukazuje miesta, kam sa bežný človek nedostane. Je z toho hit

18.10.2020, 00:00
Jeho instagramový účet má vyše 23-tisíc sledovateľov.

Vaša stará mama je vraj stará Prešpuráčka, to je už v súčasnosti vzácne. Podnietila práve ona váš záujem o rodné mesto?

Zaiste na tom má značné zásluhy, základné bratislavské reálie som vďaka nej ovládal už ako malý chlapec. Takisto s rodičmi sme do mesta chodili často, mal som tak dostatok podnetov.

Neskôr zvýšený záujem pripisujem skutočnosti, že som ako vrcholový športovec často cestoval a byť doma mi bolo vzácne.

Môže váš netradičný pohľad na Bratislavu súvisieť aj so starým otcom – akademickým maliarom?

Toto je otázka, na ktorú zrejme nikdy nebudem poznať odpoveď. Môže to tak byť, no nemusí. Samozrejme, k umeniu mám blízko.

Pripomeňme, kedy a ako vznikol nápad stojaci za zrodom instagramového účtu beautifulbratislava?

Moje fotografie vznikali už dávno pred sociálnymi sieťami a s ich príchodom som začal príležitostne publikovať na svojom súkromnom účte.

Až som jedného dňa nadobudol dojem, že by si táto aktivita zaslúžila samostatný účet. Nie je to asi až taký atraktívny príbeh, ako by niektorí čakali (úsmev).

Štefan Cipár

Práveže si myslím, že ak záľuba prerastie hranice súkromnosti a prináša zaujímavé poznatky alebo pohľady širšej verejnosti, tak na nej nepochybne niečo atraktívne je. Ktorá z reakcií na nejaký príspevok vás obzvlášť potešila alebo vám inak utkvela v pamäti?

Tešia ma všetky reakcie, keď tieto miesta v ľuďoch vyvolajú príjemné spomienky z minulosti, z detstva, spomienky na príjemné chvíle. Mnoho reakcií si uchovávam v podobe screenshotov.

Nedávno ma potešil jeden úprimný a úsmevný, keď mi niekto napísal, že moje príbehy sú lepšie ako Netflix (smiech).

Často sa tiež vďaka následným reakciám dozviem ďalšie informácie, ku ktorým by som sa inak nemal šancu dostať. Spomienky pamätníkov sú na nezaplatenie – či už ide o minulosť dávnu alebo nedávnu.

Osvedčila sa vám práve táto forma, a nie napríklad blog, kam by sa zmestili dlhšie opisy?

Instagramová forma mi veľmi vyhovuje. Myslím si, že pri našom rýchlom spôsobe života je to maximálny rozsah na to, aby som zaujal široké publikum.

A ja primárne fotografujem, to ma baví zo všetkého najviac. Aktuálne na niektorých témach spolupracujem s historičkou Juliou Itin, ktorá robí skvelý výskum a dopĺňa ma o hodnotné poznatky a fakty.

Na Instagrame s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-09-30 11:38:16 - Feat.: 0 - Title: Jan Saudek exkluzívne pre HN priznáva: Som rodený klamár a na žiadnu pandémiu neverím 02 - Modified: 2020-09-29 10:55:35 - Feat.: 0 - Title: Režisérka Agnieszka Holland: Snaha zlepšovať dejiny je škodlivá
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 18:35