StoryEditor

Architekti: Každý ďalší zastavaný štvorcový meter lúky či poľa je zločin, za ktorý by sa mala odseknúť ruka

07.10.2020, 00:00
Slovensko-české architektonické štúdio CHYBÍK + KRIŠTOF zbiera svetové ceny za svoje diela a minulý rok dostalo tiež prestížne ocenenie Design Vanguard v kategórii najlepší mladý architektonický ateliér sveta.

Ondřej Chybík a Michal Krištof sa stretli už na vysokej škole, obidvaja následne vyrazili do sveta na rôzne stáže a stretli sa na Bienále architektúry v Benátkach.

„Dohodli sme sa, že keď sa vrátime späť, tak vyskúšame spolupracovať. O pár mesiacov sme boli obidvaja v Brne, prihlásili sme sa do prvej súťaže. Hneď druhú sme následne vyhrali a založili sme ateliér,“ opisuje začiatky spolupráce Michal Krištof.

„Zhodou okolností sme vyhrali súťaž na Danubia park v Čunove. Nič z toho nakoniec nebolo, ale dokázali sme si, že ak budeme spolu, mohlo by to priniesť nejaké ovocie,“ doplnil Ondřej Chybík.

„Už v zahraničí sme si zhodne všimli, aké dôležité je obklopiť sa a spolupracovať s najlepšími ľuďmi zo svojho okolia, iba s nimi to môžete ďaleko dotiahnuť. S Michalom sme nechceli proti sebe súťažiť, tak ako to bolo v škole, zvolili sme si radšej cestu spolupráce.“

Funguje im to spolu už desať rokov a postupne k sebe priberali nových a nových šikovných kolegov. „Zvedavosť je zaujímavou devízou aj pre našich klientov. Všetko to však musí byť podložené ‚deep knowledge‘, teda p...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 09:42