StoryEditor

Hovorkyňa Karla Gotta v rozhovore prezradila aj to, aké boli jeho posledné chvíle

03.10.2020, 00:00
Prvého októbra uplynul rok od smrti Karla Gotta, jej šéfa. Znamenal pre ňu však oveľa viac

Spomeniete si, kedy ste Karla Gotta osobne videli po prvýkrát?

​Asi pred desiatimi rokmi, keď som sa kamarátila s jeho ženou Ivankou. Moja dcéra Natálka sa narodila v marci, Ivankina Nellinka je májová, tak sme chceli dievčatká zoznámiť. Vtedy som k nim prišla.

Bolo to stretnutie s idolom, alebo vás meno Gott nechávalo skôr chladnou?

Ako idol som ho nemala, to skôr moja mama. Síce si doma nelepila na stenu jeho plagáty, ale veľa sa u nás počúval. Keď som sa s ním stretla po prvýkrát, pôsobil na mňa ako osobnosť, ktorá vyžarovala špecifickú energiu.

Mal dar vzbudzovať v ľuďoch prirodzený rešpekt. Ale zase som ho videla v domácom prostredí, v jeho obývačke, takže to bolo iné, než keby sme sa stretli na nejakej akcii. Jednoducho, prišiel otec rodiny.

Keď v roku 2015 prišla ponuka, aby ste mu robili tlačovú hovorkyňu, bolo to prekvapenie?

Áno, prekvapenie aj šok zároveň. Ale tým, že sme sa poznali, vedeli s Ivankou o mojej predošlej práci tlačovej hovorkyne. Takže šlo o priame oslovenie a ponuku pozície PR manažérky. Ponuka na prácu špecifickú a ojedinelú.

Keď som premýšľala nad tým, čo bude práca pre jedinečnú hudobnú legendu znamenať, došlo mi, že som dostala obrovskú príležitosť, ktorá príde raz za život. Karlovi Gottovi sa jednoducho na pracovné ponuky nehovorí nie.

Spomenie si, čo presne vám povedal?

Volali s Ivankou jeden májový štvrtok, po deviatej večer, to si pamätám presne. Povedali, že ak na ďalší deň môžem, nech prídem a preberieme to. Rozprávali sme sa, „plácli“ sme si na spoluprácu a v priebehu nasledujúcich dní a týždňov to všetko prirodzene sadlo.

Jediný trochu zásadný problém bol, že niektorí novinári boli zvyknutí komunikovať priamo s Karlom Gottom, takže v nich vzbudilo nevôľu, keď im oznámil, že ho majú kontaktovať cezo mňa.

Iste, medzi určitou skupinou novinárov bývala otázkou prestíže veta: Mám mobil na Gotta, ja mu cinknem...

Presne tak. Keď si ma najal, mal sedemdesiatpäť rokov. To je vek, keď už človek chce mať viac pokoja a času na rodinu, nechce byť denne na telefóne a odpovedať na otázky médií. Zároveň bol Karol veľmi ústretový a nerád ľuďom hovoril nie.

Vy ste pre neho začali pracovať v čase, keď ste v súkromí prežívali veľmi ťažkú situáciu. Prehovorili by ste o nej?

V januári 2015 mi zomrela dcéra Natálka. Ponuka od Gotta prišla v máji.

Povedala by som, že to bol smiech cez slzy. Svojím spôsobom záchrana. Hovorí sa, že boh vám nedovolí padnúť nižšie, než sami znesiete.

Ja som mala pocit, že som na úplnom dne a ďalej už nemôžem. Po tej ponuke som sa z najväčšieho prepadu začala vracať do života.

Čo presne ste teda...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-10-02 08:54:41 - Feat.: 0 - Title: Čo ste nevedeli o zákernom ochorení, ktorým trpel Karel Gott
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 04 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej? 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 21:10