Reuters
StoryEditor

Chcú do nás dostať čipy, aby sme nemohli prejsť nebeskou bránou, tvrdí známy raper

08.07.2020, 23:03
Autor:
ČTKČTK
Kanye West sa rozhodol kandidovať na prezidenta Spojených štátov.

Americký rapper Kanye West naznačil, že už nepodporuje prezidenta Donalda Trumpa, a vyhlásil, že do tohtoročných prezidentských volieb ide s cieľom zvíťaziť.

Hudobník to uviedol v dnes zverejnenom rozhovore s časopisom Forbes, v ktorom sa tiež vyslovil proti dobrovoľným potratom a vyjadril pochybnosti ohľadom očkovania proti koronavírusu.

West v sobotu oznámil, že chce kandidovať na prezidenta USA vo voľbách, do ktorých zostávajú menej ako štyri mesiace.

V minulosti pritom so svojou ženou Kim Kardashian navštívil Trumpa v Bielom dome a mal na sebe známu červenú šiltovku s heslom Trumpovej volebnej kampane z roku 2016 "Make America Great Again".

"Týmto rozhovorom si dávam dole tú červenú čiapku," povedal West v rozhovore s tým, že chce vo voľbách zvíťaziť s vlastným heslom, ktoré je odvodené od sloganu niekdajšieho prezidenta Baracka Obamu "Yes, we can". Rapperovo heslo však znie len proste YES.

Narodeninová strana 

West tiež uviedol, že bude kandidovať za "Narodeninovú stranu", "pretože keď vyhrám, bude každý oslavovať narodeniny".

Poradcovia jeho kampane budú jeho žena Kardashianová a miliardár a podnikateľ Elon Musk, ktorí ho obaja už do volieb podporili. Musk v prípade výhry ponúkol Westovi pozíciu šéfa amerického vesmírneho programu.

"Toľko našich detí je očkovaných a ochrnie. Takže keď hovoria, že chcú vyriešiť covid vakcínou, som nesmierne opatrný," povedal rapper ohľadom vyvíjanej vakcíny proti covidu-19 s odkazom na nepotvrdené teórie o súvislosti očkovaní s vývojovými chorobami u detí.

"Chcú do nás dávať čipy, chcú robiť celú sériu vecí, aby sme nemohli prejsť nebeskou bránou," povedal West s tým, že sa celá pandémia týka Boha. "Musíme prestať robiť veci, ktoré Boha rozčuľujú."

Nie pre potraty 

Rapper tiež vyhlásil, že je z náboženských dôvodov pre zákaz dobrovoľných potratov a že by chcel strach z Boha a lásku k nemu navrátiť do amerických škôl.

Podľa niektorých Westových kritikov by mohla rapperova kandidatúra rozdrobiť hlasy černošského obyvateľstva, ktoré väčšinovo podporuje Trumpovho soka Joea Bidena, a tým ohroziť nádeje na zosadenie súčasného prezidenta.

West však tieto výhrady odmietol s tým, že predpoklad, že by všetci černosi mali voliť demokratov "je formou rasizmu a (vyjadrením) nadvlády belochov a belošskej kontroly".

Zahrievacie kolo 

Trump v utorkovom rozhovore so serverom RealClearPolitics vyhlásil, že Westova kandidatúra v tohtoročných voľbách by bola "dobrým zahrievacím kolom" a že má rapper "naozajstný hlas".

Hovorca Bieleho domu Hogan Gidley označil Westove oznámenia za "zdrvujúce obvinenia Demokratickej strany, nielen ich postoje k potratom, ale aj ich politiky, ktorá dopadá nepomerne negatívnejšie na Afroameričanov".

Podľa agentúry Reuters zatiaľ nie sú žiadne doklady o tom, že by West poslal prihlášku do volieb americkej federálnej volebnej komisii.

V niektorých štátoch sa stále môže prihlásiť ako nezávislý kandidát, v iných však už prepásol oficiálnu lehotu. 

01 - Modified: 2024-03-13 14:45:48 - Feat.: - Title: Desaťročná dcéra Kim Kardashian a Kanyeho Westa chystá nový album. Namiesto detstva chce radšej preraziť v hudbe 02 - Modified: 2024-03-05 13:00:00 - Feat.: - Title: Kanye West s manželkou naháňajú hrôzu. Za najnovší módny výstrelok hrozí Biance väzenie 03 - Modified: 2024-01-19 12:00:00 - Feat.: - Title: Kanye West na sebe vylepšuje, čo sa dá. Nechal si odstrániť zuby, ktoré teraz nahradil titánovou protézou za 850-tisíc 04 - Modified: 2023-12-27 09:45:00 - Feat.: - Title: Vstúpil si Kanye konečne do svedomia? Ľutujem bolesť, ktorú som spôsobil, ospravedlnil sa židovskej komunite 05 - Modified: 2023-12-27 08:49:21 - Feat.: - Title: Kanye West sa ospravedlnil židovskej komunite za antisemitské výroky. Ľutujem bolesť, čo som spôsobil, vraví
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 15:28