Reuters
StoryEditor

Tom Hanks o kríze v Hollywoode: Netuším, kedy pôjdem do práce. Nikto to nevie

01.07.2020, 13:04
Autor:
ČTKČTK
Situáciu komplikuje aj nový rozmach nákazy v mnohých amerických štátoch vrátane Kalifornie.

V Hollywoode v súčasnosti nikto nevie, kedy sa tam obnoví filmová produkcia, ktorú pred niekoľkými mesiacmi zastavila pandémia COVID-19. Podľa agentúry AFP to vyhlásil herec Tom Hanks, ktorý sa sám koronavírusom tento rok v marci nakazil.

Obavy v Hollywoode

Štát Kalifornia síce v júni povolil obnoviť nakrúcanie, produkcia v Hollywoode však zatiaľ stojí. Podľa časopisu Variety musia najprv odborové zväzy zastupujúce členov filmových štábov, hercov či režisérov nájsť zhodu v nových bezpečnostných pravidlách, ktorými sa bude riadiť prevádzka pri nakrúcaní.

"Vôbec netuším, kedy pôjdem zase do práce. Nikto nevie, kedy zase pôjde do práce," povedal Hanks, známy zo snímok Forrest Gump či Philadelphia. "Ten čas príde. Len jednoducho nevieme kedy," dodal.

Stále je podľa neho nutné vyriešiť aj otázky ohľadom právnej zodpovednosti v prípade nakazenia pracovníkov pri nakrúcaní a nájsť spôsob, ako zamedziť šíreniu nákazy v štúdiách, kde sa v uzavretých priestoroch pohybuje veľké množstvo ľudí.

Pandémia pokračuje

Situáciu komplikuje aj nový rozmach nákazy v mnohých amerických štátoch vrátane Kalifornie. Okres Los Angeles v pondelok zaznamenal rekordný denný počet novo nakazených od začiatku pandémie, starosta mesta Eric Garcetti preto pozastavil znovuotvorenie mnohých podnikov vrátane kín.

Podľa Variety sa zrejme najskôr začne pracovať na filmoch produkovaných americkými štúdiami, ktoré sa nakrúcajú v zahraničí. Spoločnosť Disney napríklad nakrúca na Novom Zélande pokračovanie kasového trháku Avatar, ale zatiaľ nie je jasné, kedy obnoví produkciu.

Už v septembri by mohlo začať nakrúcanie nového dielu série Mission: Impossible v Taliansku, v Británii sa majú už cez prázdniny obnoviť práce na ďalšej snímke zo sveta komiksového hrdinu Batmana alebo pokračovanie Malej morskej víly.

Koronavírus medzi hollywoodskou smotánkou

Tom Hanks a jeho žena Rita Wilsonová sa nakazili koronavírusom v Austrálii, kde herec nakrúcal film o Elvisovi Presleym. Podľa Hanksovho vyjadrenia obaja zápasili asi desať dní s nepríjemnými symptómami COVID-19, choroba ich však neohrozila na živote.

Koronavírus tiež silno poznamenal slávne americké nočné relácie známych komikov, ako napríklad show Conana O'Briena či Jimmyho Kimmela. Kvôli reštrikciám sa nemôžu nakrúcať tradične pred živým publikom a väčšina produkčných spoločností pochybuje, že by sa relácie mohli vrátiť k obvyklému formátu spred konca tohto roka.

Aj napriek snahe čo najrýchlejšie naštartovať ekonomiku zasiahnutú spoločenskými obmedzeniami sa tak Hollywood v dohľadnej dobe zrejme nevráti k normálnej prevádzke, kým filmový biznis nepríde s bezpečnostnými regulami, ktoré mu umožnia fungovať v značne neistom prostredí globálnej pandémie.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 01:07