StoryEditor

"Oliver Andrásy prerazil dno slovenského internetu." Verejnosť pobúril obhajobou Kramára

11.06.2020, 14:09
Autor:
ipip
Olivera Andrásy vyjadril Marošovi Kramárovi podporu a k tomu pridal aj príbeh, ktorý vyvolal vlnu kritiky a odsúdenia zo strany verejnosti.

Je to len pár dní od medializovaného prípadu, kedy herec Maroš Kramár spôsobil rozruch a rozhorčenie časti slovenskej verejnosti neštandardným správaním v televízii.

Divákov pobúrilo nevhodné správanie známeho herca, keď v rámci vysielania programu Inkognito chytil maskérku za zadok a laškovanie vysvetlil tým, že nikoho okrem frustrovaných žien bojujúcich za rovnoprávnosť, neurazil.

Televízia sa neskôr za „nešťastný“ zostrih ospravedlnila. Napriek kritike verejnosti sa však na stranu legendy slovenskej hereckej scény postavil aj známy humorista a moderátor Oliver Andrásy.

Keď sa dievča vymaľuje, čo sa čuduje?

Ten vo svojom príspevku na Facebooku vyjadril Marošovi Kramárovi podporu a k tomu pridal aj príbeh, ktorý vyvolal vlnu kritiky a odsúdenia zo strany verejnosti.

„Pamätám si, ako mi jeden lekár-kamarát rozprával historku, že u nich v nemocnici istý lekár obchytkával sestričky. Okrem jednej, lebo tá bola hrozne škaredá. Po nejakom čase prišlo na lekára udanie na riaditeľstvo nemocnice. A čo myslíte, kto to udanie napísal? Samozrejme tá jedna, ktorej sa nikdy nedotkol,“ píše v príspevku a povzbudivo dodáva: „Takže Maroš, drž sa a ži tak ako doteraz!“

Napriek tomu, že komentáre a reakcie boli zverejnené na jeho facebookovom profile, tých, ktorí by s Andrásym zdieľali postoj alebo ho podporili, by sme hľadali len ťažko.

Názor humoristu však podľa všetkého ostáva nemenný a kritikom, ktorí sa na neho obrátili so slovami, ako by reagoval, keby niekto obťažoval jeho vnučky, keď vyrastú, reagoval kritikou žien, ktoré si výberom oblečenia za „to vlastne môžu sami“.

„Dievča vysiela mimoverbálne odkazy a muži sa podľa toho k nej správajú. Keď si dá dievča také šaty, že jej všetko vidieť, dá si umelé prsia a vymaľuje sa ako kraslica, tak čo sa čuduje,“ znelo v Andrásyho odpovedi jednému z užívateľov.

Prerazil si dno, starý seladón, odkazujú ľudia

Na facebookovom profile Olivera Anrásyho sa po príspevku podporujúcom správanie Maroša Kramára spustila vlna rozhorčenia a znechutenia. Z vyše stovky komentárov sa niektoré publikovať nedajú, niektoré z nich si však uvádzame:

  • Janka: „Je to isté privilégium byť obchytkávaná od starého chrena. Škoda, že nikdy nebudem starý, úchylný seladón, aby som to pochopila.“
  • Tibor: „Pán Andrásy. Skôr než vypustíte takúto blbosť, tak si položte jednoduchú otázku: Chcem, aby sa takto správali chlapi k mojim vnučkám? Chcem, aby ich obchytkávali a ešte ich aj zosmiešňovali?" Ak odpoviete nie, tak prečo to potom prajete iným ženám a dievčatám?“
  • Nada: „Nezvyknem reagovať, ale toto mi nedá. Ste nechutný a úbohý. Takto otvorene propagovať sexuálne obťažovanie?! Je to možné?“
  • Veronika: „No, bola som sa pozrieť, či ste naozaj taký chruňo alebo je toto hoax, ale Vy ste naozaj taký chruňo.“
  • Boris: „Čo to máte za kamaráta, že nedal tomu doktorovi po papuli za obchytkávanie sestričiek?“
  • Pavol: „Tak ste prerazili dno slovenského internetu. Dúfam, že čoskoro vaša osoba aj s dôchodcom Kramárom odíde do zabudnutia. Mám síce syna, ale váš postoj zaváňa oplzlosťou z doby kamenej.“
  • Miroslava: „Keď bude vašu vnučku nejaký cudzí chlap alebo nadriadený, kolega... škrabkať po zadku alebo aj niekde inde len tak, lebo si proste myslí, že je vtipný alebo čo ja viem čo, nezabudnite jej povedať, že je to v poriadku, lebo je pekná, a to znamená že na ňu môže hocikto hocikedy siahať ako a kam sa mu zachce.“
  • Renáta: „Aj bača, ktorého tak často citujeme, má v palci na nohe viac noblesy ako tieto dve tzv. "osobnosti národa."

Kontroverzný príspevok nebol jediný

Známa osobnosť slovenského šoubiznisu sa však svojimi osobitými názormi netají ani v iných oblastiach. Naposledy sa na Facebooku ohradil proti názoru Oľgy Pietruchovej týkajúcom sa práv žien na interupciu.

Tento príspevok komentovalo dokonca 500 užívateľov, tí si najmä všimli poznámku, kde sa moderátor vyjadril, že by jedinú výnimku v rámci nesúhlasu s interupciami videl v zaplatení potratu pre matku diskutujúcej odborníčky Pietruchovej.

„Včera (v stredu) večer som pozeral ďalšiu časť diskusnej relácie Do kríža, v ktorej pani Oľga Pietruchová veľmi vehementne obhajovala právo ženy rozhodnúť o živote svojho budúceho dieťaťa a ísť na potrat. Musím povedať, že ma presvedčila. Ale iba čiastočne. Keď som ju tak počúval, povedal som si, že keby sa napríklad jej matka svojho času rozhodla ísť na potrat, asi by som jej ho aj zaplatil.“

Oľga Pietruchová je vzdelaním chemická inžinierka a odborníčka na rodovú rovnosť a práva žien. Pôsobila ako riaditeľka Odboru rodovej rovnosti na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR a výkonná riaditeľka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo.

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 04 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 05 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 11:46