StoryEditor

Taliani o COVID žartujú a mediá nestrašia. Rúška len zbytočne budia strach, odkazuje Češka z Talianska

28.05.2020, 15:35
V rozhovore prezradila zákulisie situácie na pozadí koronakrízy v Taliansku.

Po začiatku pandémie nového koronavírusu sa Lucie Pilipová Gaffi rozhodla zostať v karanténe v Taliansku a podporiť svojho manžela lekára, uvádza portál Lidovky.cz.

Ako to teraz v Taliansku vyzerá a aké opatrenia tu platia? Ako prebieha uvoľňovanie, ak prebieha?

Situácia sa konečne zlepšila, Taliani ožili. Pre tento, ako aj ďalšie južné národy, bola karanténa doma naozaj ťažkou skúškou. Nemožnosť si sadnúť s priateľmi do baru, dať si svoje ranné capuccino alebo obľúbené aperitivo bolo niečo, čo od vojny nezažili.

Počas mnohých týždňov sa nemohli od svojho bydliska pohnúť na viac ako kilometer. Policajné hliadky zisťujúce dôvod presunu by boli pre mnohých Talianov ešte pred niekoľkými mesiacmi považované za dobrý vtip.

Minulý týždeň otvorili reštaurácie, bary aj obchody. Opatrenia sú prísne, majitelia reštaurácií podľa noriem prestavujú interiér aj otvorené terasy - stoly musia byť aspoň dva metre od seba, klienti vstupujú s rúškami (s nimi aj platia) a odkladajú ich až pri stole.

Personál obsluhuje v ochranných prostriedkoch. Rúška sú povinné iba v uzavretých priestoroch ako sú supermarkety, obchody, verejná doprava, úrady. V niektorých obchodoch s odevmi však nemôžete použiť kabínky a skúšať oblečenie.

Vonku povinné nie sú, pokiaľ dodržiavate odstup. Rúška...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-05-27 11:58:26 - Feat.: 0 - Title: Slovenka, ktorá sa nakazila koronavírusom: Bola som až extrémne opatrná. Nečakala som, že to bude také zlé
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 16:17