StoryEditor

Televízna adaptácia za všetky peniaze. Tigrieho kráľa si zahrá Nicolas Cage

06.05.2020, 10:52
Autor:
jtojto
V centre série Tigrí kráľ stojí excentrický homosexuál, polygamista, nadšenec do výbuchov a majiteľ parku plného exotických zvierat.

Bizarná dokumentárna séria Tigrí kráľ (Tiger King) ovládla minulý mesiac obrazovky. Kombinácia vrážd, drog, politických kampaní a výbuchov prinútila divákov myslieť si, že už to snáď ani nemôže byť divokejšie.

Nicolas Cage ako Tigrí kráľ

Môže. Pre pripravovanú adaptáciu bol do hlavnej úlohy "Tigrieho kráľa" Joea Exotica obsadený Nicolas Cage, uvádza portál Lidovky.cz.

V centre dokumentárnej série Tigrí kráľ stojí excentrický homosexuál, polygamista, nadšenec do výbuchov a majiteľ parku plného exotických zvierat Joe Exotic (vlastným menom Joseph Schreibvogel).

Excentrického majiteľa parku si pripomeňte v traileri:

Proti nemu stojí vypočítavá ochrankyňa zvierat s (pravdepodobne) veľmi temnou minulosťou Carole Baskinová. Divoká jazda Tigrieho kráľa prinúti diváka pochybovať o tom, čo je na tomto svete vlastne všetko možné.

Niet teda divu, že Netflix na vlne úspechu dokumentárnej série pripravuje aj televíznu adaptáciu. Tá by podľa dostupných informácií mala vychádzať z reportážneho článku novinára Leifa Reigstada Joe Exotic: Temná výprava do sveta zdivočeného muža (Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild).

Hviezdnych záujemcov o hlavnú úlohu bolo viac

Práva získal režisér a producent Dan Lagan, tvorca seriálu Americký vandal. Obsadenie Nicolasa Cagea do úlohy pološialeného chovateľa tigrov je pomerne prekvapivé.

Keď odhliadneme od toho, že sám Joe Exotic chcel, aby ho v adaptácii zahral Brad Pitt, ide podľa všetkého o žiadanú rolu. Záujem prejavil napríklad oceňovaný americký herec Edward Norton.

Okrem Nicolasa Cage je už z minulosti známa predstaviteľka Carole Baskinovej. Excentrickú ženu, ktorá možno zabila svojho predchádzajúceho manžela, si zahrá americká herečka Kate McKinnonová.

K hereckému obsadeniu sa pre magazín Entertainment Weekly Baskinová vyjadrila: "Kate McKinnonová je skvelá herečka. Big Cat Rescue (ochranársky park Carole Baskinovej a jej manžela, pozn. red.) ju ale prosí, aby nenakrúcala so skutočnými mačkami a mačiatkami."

Sám Nicolas Cage má každopádne v kinematografii nezastupiteľné miesto. Jedni ho milujú a druhí nemôžu vystáť. To platí pre filmových fanúšikov i filmárov.

Jeho herecké výkony kolíšu od výborných po katastrofálne (pozri napríklad film Rituál z roku 2006). Režisérov zase rozčuľuje svojou zle krotenou záľubou v improvizáciách.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 08:42