Ples v opere
StoryEditor

Športové hviezdy, umelci či podnikatelia. Ples v opere privíta týchto nováčikov

08.01.2020, 07:28
Autor:
ipip
Jubilejný 20. ročník dobročinného Plesu v opere štartuje už túto sobotu.

Už túto sobotu sa pod strechou historickej budovy SND bude konať jubilejný 20. ročník dobročinného Plesu v opere, na ktorom sa stretne 300 párov významných osobností z oblasti vedy, spoločenského aj hospodárskeho života, medicíny, vzdelávania aj športu.

Každý rok sa medzi hosťami objavia aj debutanti, ktorí na dobročinnom Plese v opere zažívajú svoju premiéru. Aj tí svojou účasťou podporujú charitatívny rozmer tohto podujatia a v tomto roku opäť prispejú na podporu inkluzívneho vzdelávania na slovenských školách.

Debutanti

Pre mnohých hostí je účasť na Plese v opere tradíciou, každý rok však prichádzajú aj nové významné osobnosti, ktoré sa charitatívneho podujatia zúčastňujú po prvýkrát.

Medzi hosťami, ktorí zažijú svoju premiéru, budú aj úspešní slovenskí športovci, umelci, podnikatelia, či zástupcovia tretieho sektora.

Medzi hostí dobročinného Plesu v opere sa tak zaradia futbalista Ján Ďurica, hokejové hviezdy Marián Gáborík a Marián Hossa, bývalá slovenská profesionálna tenistka Dominika Navara Cibulková a krasokorčuliarka Oľga Beständigová.

Svoju premiéru na pozícii hosťa zažije aj redaktorka TV Markíza Andrea Šprochová, riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga, členka manažmentu a riaditeľka pre inovácie a rozvoj v spoločnosti Philip Morris a absolútna Slovenka roka Andrea Gontkovičová, riaditelia Nadácie Pontis Martina Kolesárová a Michal Kišša, či špeciálny pedagóg a správca Centra inkluzívneho vzdelávania Viktor Križo.

Oblasť vedy zastúpi vedec a pedagóg na Ústave chemických vied Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika,a Vedec roka 2018 Vladimír Zeleňák.

Prvýkrát zažijú atmosféru dobročinného Plesu v opere aj režisér, herec a scenárista Peter Bebjak, sochár Ján Ťapák a spisovateľ Ondrej Štefánik.

„Mám vzťah k dobročinnosti, robil som veľa rôznych projektov, ktoré mali podobný účel. Myslím si, že keď človek má možnosť, tak treba pomáhať tým, čo to najviac potrebujú,“ vyjadril sa Marián Gáborík.

Pomoc školám

„Každá dobročinnosť má zmysel. Je veľmi dôležitá, hlavne pre mňa, pretože som mala v živote veľké šťastie byť taká úspešná a zarobiť si na pekný život, a preto sa snažím aj ja „dať naspäť“.  Samozrejme, na Ples v opere sa veľmi teším, na veľa známych ľudí, zábavu a je úžasné, že všetci tí ľudia sa stretávajú toľké roky kvôli dobrej veci. Je to najväčšia spoločenská udalosť na Slovensku,“ dodala Dominika Navara Cibulková.

Aj tento poukazuje na akútnosť situácie v oblasti inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením. Vďaka výťažku, ktorý za uplynulé dva roky prekonal výšku pol milióna eur, mohol vzniknúť jedinečný program na podporu inkluzívneho vzdelávania „Kto chýba?“.

Ten pomáha mnohým slovenským školám, učiteľom, ale aj rodičom pri začleňovaní detí so zdravotným znevýhodnením do bežného vyučovacieho procesu. Celý výťažok z jubilejného Plesu v opere poputuje na rozšírenie tohto programu aj na materské školy.

Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:11