StoryEditor

Zomri na Pohode v otvorenom rozhovore prezradili, kde sú ich hranice

13.07.2019, 00:00
Autor:
ipip
Zomri prišli na Pohodu: Liberáli sú strašne nudní, ťažko sa z nich robí sranda.

Súčasťou programu na Pohode 2019 bola aj debata šéfredaktora portálu Aktuality.sk Petra Bárdyho s populárnou trojicou adminov satirickej stránky (a už aj značky) Zomri a Marianom Jaslovským, zakladateľom takisto satirickej a humoristickej stránky Prečo ľuďom hrabe.

Pozrite si záznam debaty a nazaujímavejšie momenty na videu:

​Debata sa týkala témy, či má satirický humor hranice a čo sa deje v zákulisí tvorby pre niekoho "nekorektného" až čierneho humoru.

Jedným z ich hraničných bodov bolo nešťastie, ktoré postihlo poslanca Antona Hrnka, keď mu pri tragickom leteckom nešťastí zahynuli členovia rodiny. "Bolo to tak, že nám bolo trápne sa k tomu nevyjadriť a nakoniec sme sa rozhodli skončiť s tým. Stiahli sme aj aktuálne veci, kde bol na letisku. Povedali sme si, že nie," povedal jeden z adminov.

Príspevky, na ktoré sú hrdí, sa týkali poslednej udalosti, ktorá sa odohrala na Ventúrskej ulici. Stránka Zomri o nej informovala ako prvá. "Všetko sa zomlelo, keď som bol paradoxne na toalete. Niekto napísal, že videl, ako okolo neho prešlo 20 policajných áut a potom nám začali chodiť videá. Vtedy sme si povedali, že sme naozaj dobrí, keď sa nám to tak podarilo."

Niektorí však tvrdia, že ich príspevky hraničia s kyberšikanou, najmä čo sa týka príspevkov niektorých používateľov Facebooku. Admini Zomri spolu s Jaslovským však zhodne tvrdia, že čokoľvek, čo človek zverejňuje na sociálnych sieťach, sa stáva verejným. Ľudia preto musia niesť aj následky toho, čo uverejnia. Vrátane prípadných posmeškov. Niektorí sa podľa nich tým dokonca pýšia.

Nájdu sa však aj takí, ktorí to s humorom a nadhľadom neprijmú a bránia sa žalobami. To je odvrátená stránka života populárnych adminov, niektoré žaloby sa podľa Jaslovského tiahnu aj roky.

Medzi žalujúcimi sú aj známe osobnosti, ale je to rôzne. "Už sa však vieme aj brániť. Keby sme sa báli, nemohli by sme to robiť," dodávajú. "Ja som jedného času musel začať nosiť slzák a dávať si na seba pozor, boli aj také vážne momenty, keď sme boli nútení zmobilizovať kadekoho," dopĺňa Jaslovský.

Iným problémom môže byť nevyváženosť svojich posmeškov smerom k politikov. "Mnohí nám vyčítajú, že si nerobíme srandu z liberálov. Ale keď oni sú strašne nudní," povedal jeden z adminov Zomri. Dodal, že v minulosti si uťahovali z percent Progresívneho Slovenska, ale na to si teraz už nikto nespomenie.

Stránky, venujúce sa podobnému druhu humoru ako oni, nepovažujú za konkurenciu. Skôr ich zdieľajú na svojej stránke, aby ich zviditeľnili, tvrdia, že sa stáva, že práve "konkurencia" vytvorí lepšie veci ako oni sami.

A odkiaľ vznikol nápad s taškami na hlavách? Keď robili rozhovor pre Hospodárske noviny.

01 - Modified: 2023-12-01 09:36:32 - Feat.: - Title: Zomri: Vždy sa na nás niekto hnevá. V tejto krajine je veľmi dobre, ak píšeme o vtipoch 02 - Modified: 2023-09-30 20:36:10 - Feat.: - Title: Zdá sa ti, že je zatiaľ volebný deň nuda? Skráť si čakanie na výsledky volieb naj MEMEČKAMI 03 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 04 - Modified: 2021-08-15 21:56:03 - Feat.: - Title: Očkovacia lotéria: Matovič komentoval neúspešných súťažiacich, kontroverzná prvá časť spustila vlnu reakcií 05 - Modified: 2020-01-10 16:46:42 - Feat.: - Title: Chyba Facebooku odhaľovala, kto sú admini stránok. Zomri nefungovalo
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 23:19