Reuters
StoryEditor

Najvtipnejší národ na svete? Sú to Česi, prekvapil známy komik zo skupiny Monty Python

21.06.2019, 13:30
Autor:
ČTKČTK
Michael Palin tvrdí, že iné národy majú určité hranice pre to, čomu sa ľudia môžu smiať.

Michael Palin z legendárnej britskej komediálnej skupiny Monty Python považuje Čechov za najvtipnejší národ na svete. V rozhovore pre televíziu Channel 5 povedal, že pokiaľ ide o vtipkovanie, Česi nepoznajú hraníc. Palinove slová vzbudili pozornosť na českých sociálnych sieťach a upozornil na ne okrem iného aj britský veľvyslanec v Prahe.

"Česi! Tu je obrovský kompliment vášmu národu," napísal na twitteri veľvyslanec Nick Archer. Interview s takmer neustále sa usmievajúcim Palinom vzniklo po obrade, pri ktorom bol Palin povýšený do šľachtického stavu.

Herec, spisovateľ a vyštudovaný historik odpovedal na otázku novinárky, kto je na svete najvtipnejší. Za naozaj veselého považuje tibetského duchovného vodcu dalajlámu, ktorý "sa nemohol prestať smiať".

A pokiaľ ide o národ, vyzerá to na Čechov. "Majú pocit, že smiať sa dá na všetkom," povedal Palin, ktorého britská kráľovná minulý týždeň vyznamenala predovšetkým za zásluhy v oblasti dokumentárnej tvorby.

Palin tvrdí, že iné národy majú určité hranice pre to, čomu sa ľudia môžu smiať. Neplatí to však "tu (v Británii) a z nejakého dôvodu v Českej republike", dodal prvý člen skupiny Monty Python, ktorý sa stal rytierom. Vďaka tomu je oprávnený používať titul Sir.

Sedemdesiatšesťročný Palin vyštudoval históriu na univerzite v Oxforde. Do povedomia slovenskej verejnosti sa zapísal hlavne vďaka skupine Monty Python, ale je aj spisovateľom a autorom mnohých televíznych cestopisných dokumentov, okrem iného napríklad Nová Európa očami Michaela Palina.

V ňom predstavil krajiny strednej a východnej Európy vrátane Česka alebo Slovenska.

Skupina Monty Python, ktorú vytvorilo päť anglických intelektuálov a jeden americký výtvarník, očarila aj šokovala televíznych divákov pásmom skečov, paródií a gagov nazvanom Lietajúci cirkus Montyho Pythona.

Tento rok uplynie päťdesiat rokov od vysielania jeho prvého dielu. Skupina natočila aj niekoľko filmov, ako Monty Python a Svätý Grál alebo Monty Python: Život Briana. Skupina pôsobila do roku 1983 a na pódium sa naposledy vrátila pred piatimi rokmi.

01 - Modified: 2019-10-03 06:57:40 - Feat.: - Title: Legendárna britská skupina komikov Monty Python oslávi 50 rokov
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:20