twitter.com
StoryEditor

Je to chlapec: Meghan Markleová a princ Harry privítali svojho prvého potomka

06.05.2019, 15:47
Autor:
vpvpČTKČTK
Meghan Markleová, vojvodkyňa zo Sussexu, porodila svoje prvé dieťa.

Manželka britského princa Harryho Meghan priviedla na svet ich prvého potomka. Portál BBC uviedol, že vojvodkyňa zo Sussexu porodila chlapca, s váhou 3,25 kg. Správu mal podľa dostupných informácií ohlásiť princ Harry, ktorý povedal, že boli "absolútne nadšení" a poďakovali verejnosti za podporu počas tehotenstva.

Portál CNN uviedol, že vojvodkyňa zo Sussexu a dieťa sú zdravé a majú sa dobre. Princ Harry hovoril s médiami v tom istom čase, keď sa potvrdilo narodenie jeho syna.

"Som veľmi rád, že môžem oznámiť, že Meghan a ja sme dnes ráno privítali chlapca, ktorý sa teší dobrému zdraviu. Matka a dieťa sa majú veľmi dobre. Je to ten najúžasnejší zážitok, aký som si kedy dokázal predstaviť. Obaja sme absolútne nadšení a vďační za všetku lásku a podporu."

Vojvoda zo Sussexu tiež povedal, že kráľovský pár stále zvažuje meno pre novorodenca. "Dieťa prišlo trochu neskôr, takže sme mali čas na to, aby sme sa nad tým zamysleli, napriek tomu sa ešte rozhodujeme,“ dodal princ Harry.

Milióny libier z predaja suvenírov

Podľa ekonóma Czech Fund Lukáša Kovandu má narodenie potomka princa Harryho viacero rovín. Do britskej kráľovskej kasy pritečú milióny libier z predaja suvenírov. Londýn zažije zvýšený nápor turistov, ktorí prinesú do Británie ďalšie financie. A zároveň si kráľovská rodina zvýši podľa ekonóma renomé a posilní svoj marketing.

Odborníci odhadujú, že Buckinghamský palác na narodení ďalšieho princa zarobí primárne cez darčekové predmety. Kolekcia Royal Collection Trust bude ponúkať darčekové predmety s podobizňou malého princa tak, ako po narodení všetkých troch deti princa Williama - Georga, Charlotte a Louisa. Len menší uterák sa predáva za 14 libier, a hrnček s názvom „Royal Baby Watch" stojí 10 libier.

Chcela rodiť doma

Dieťa je siedme v poradí na britský trón, za princom Charlesom, princom Williamom, jeho tromi deťmi a princom Harrym.

Meghan začala rodiť v pondelok 6. mája, o čom informoval kráľovský Buckinghamský palác. Britské médiá už niekoľko dní špekulovali o tom, že 37-ročná Meghan dieťa prenáša a lekári chcú pôrod vyvolať umelo.

Vojvodkyňa zo Sussexu začala nad ránom pociťovať pôrodné bolesti a jej manžel bol od tej chvíle po jej boku, uviedol kráľovský palác. Podrobnosti o tom, či rodí doma alebo v nemocnici, nezverejnil.

Bývalá herečka Meghan Markleová chcela rodiť doma, čo jej však niektorí lekári neodporúčali. Dieťa sa podľa skorších informácií kráľovskej rodiny malo narodiť na prelome apríla a mája.

01 - Modified: 2023-05-17 15:27:20 - Feat.: - Title: Princa Harryho a Meghan naháňali po New Yorku fotografi, takmer sa to skončilo katastrofou 02 - Modified: 2023-04-12 16:06:21 - Feat.: - Title: Princ Harry príde na korunováciu svojho otca, ale bez Meghan, ktorá zostane s deťmi 03 - Modified: 2023-03-09 06:26:31 - Feat.: - Title: Dcéru princa Harryho a vojvodkyne Meghan, princeznú Lilibet, pokrstili v USA 04 - Modified: 2023-01-12 12:43:23 - Feat.: - Title: Pandorina skrinka princa Harryho: Pozrite si výber toho najzaujímavejšieho z knihy Náhradník 05 - Modified: 2023-01-10 10:39:41 - Feat.: - Title: Kaliforniu naďalej sužujú dažde. Úrady nariadili aj evakuáciu mesta, kde žije princ Harry
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 09:25