StoryEditor

Nekonečného našli až tri dni po smrti. Trpel epilepsiou, ktorú neliečil

27.03.2019, 13:16
Autor:
jvajvavahvah
Ihneď po smrti sa objavili najrôznejšie špekulácie, prečo spevák zomrel.

Český spevák Daniel Nekonečný, ktorého v utorok objavili mŕtveho v prenajatom dome v pražskej mestskej časti Řeporyje, bol už tri dni po smrti. Denníku Blesk to povedala jeho bývalá priateľka Zuzana Kardová.

Polícia cudzie zavinenie vylúčila, príčinu smrti určí pitva. Nekonečný podľa bývalej priateľky trpel epileptickými záchvatmi, na ktoré však nebral lieky. Polícia zatiaľ bližšie okolnosti spevákovho úmrtia nechce komentovať.

"Žiadne nové informácie nie sú k dispozícii, výsledky pitvy zatiaľ nemáme," povedala iDNES.cz v stredu policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

Pripomeňte si ho vo videu:

"Viním sa z toho, bola som kúsok od neho a nepomohla som mu. Neviem, čo sa stalo, ale je mi to strašne ľúto," povedala Blesku.cz spevákova bývalá priateľka.

V prenajatom dome s ním bývala niekoľko rokov. Pred piatimi rokmi sa však rozišli a Kardová sa odsťahovala do domu v susedstve. Nekonečného v kúpeľni objavil majiteľ domu, ktorý si spevák dlhé roky prenajímal. Podľa Kardovej tam telo ležalo zhruba tri dni.

Bývalá partnerka patrila napriek rozchodu medzi Nekonečného najbližších priateľov. Spoločne s jeho sestrou teraz zariaďuje spevákov pohreb. Ihneď po smrti sa objavili najrôznejšie špekulácie, prečo spevák zomrel. Polícia však cudzie zavinenie okamžite vylúčila.

Nekonečný trpel dlhé roky epileptickými záchvatmi, ktoré pred verejnosťou tajil. Expriateľka povedala denníku Aha, že spevák nedbal na rady lekárov a predpísané lieky proti záchvatom neužíval.

Nevylúčila ani vplyv alkoholu, ktorý si obľúbený showman rád doprial. Čo za jeho smrťou skutočne stálo, však objasní až pitva. Posledná rozlúčka s Danielom Nekonečným sa uskutoční budúci týždeň v motolskom krematóriu. Spevákovo telo následne prevezú do Boskovíc, kde ho najbližší uložia do rodinnej hrobky vedľa rodičov a brata.

O spevákovej smrti informoval v utorok medzi prvými starosta pražskej mestskej časti Řeporyje a niekdajší bulvárny novinár Pavel Novotný.

​Dan Nekonečný sa vlastným menom volal Daniel Konečný, pochádzal z Boskovíc a známy bol ako spevák, tanečník a predovšetkým showman vždy oblečený v žltej farbe a trblietkach.

Pôsobil v kapele Šum svistu a v deväťdesiatych rokoch bol ozdobou nejednej televíznej show. Sám seba označoval za "veľvyslanca ministerstva rozkoší".

Vždy si zakladal hlavne na extravagancii a bolo len ťažko rozpoznať, kde končilo vystúpenie a začínalo súkromie. "Každý deň začínam ľadovým kúpeľom, a potom si zatancujem a zaspievam na naše videoklipy na kanáli Youtube. Majú tú najsilnejšiu energiu, takže som po ich zhliadnutí spoľahlivo nabitý," povedal napríklad v roku 2016 pre český časopis Týden.

​O osem rokov skôr sa zase usiloval o vystúpenie v Eurovízii a národné súťažné kolo poňal opäť po svojom. Na nosidlách ho priniesli štyria zdatní "indiáni", okolo tancovali exotické tanečnice a všade lietali zlaté trblietky.

"Keď ma pošlú do európskeho finále, urobím všetko pre to, aby konečne všetci o našej krajine vedeli a Praha sa stala kultúrnym centrom Európy ako kedysi Paríž," sľuboval vtedy Nekonečný.

"Aj keby som mal na javisku padnúť vysílením a umrieť. Takže za mňa môžu hlasovať aj tí, čo ma nemajú radi, pretože to bude môj koncert in memoriam," vtipkoval.

A odporcov nemal málo. Jeho hlasné vystupovanie a schválne zvýrazňovanie "rrrr" bavilo aj odpudzovalo. Faktom však zostáva, že sa stal neprehliadnuteľným.

V posledných rokoch z mediálneho priestoru trochu zmizol. Zastupujúca agentúra ponúkala jeho vystúpenie s rôznymi počtami tanečníc a sľubovala, že Nekonečný s pomocou multimediálnej projekcie a laserových a pyrotechnických efektov "vezme divákov na strhujúce dobrodružstvo v hlbokých pralesoch, na voňavú dovolenku po najkrajších ostrovoch a najpôvabnejších kútoch našej planéty Zem".

01 - Modified: 2019-03-27 13:14:36 - Feat.: 0 - Title: Zomrel známy český showman Dan Nekonečný
01 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:01