StoryEditor

Herec Roman Luknár: Pred kamerou som šťastný človek

01.04.2019, 00:00
Prečítajte si úprimný rozhovor s Roman Luknárom, ktorý vyšiel v HN Magazíne.

Patrí k najobsadzovanejším slovenským hercom. A v mnohom popiera životný štýl, patriaci k tejto branži. Na premiéry nechodí a filmy, v ktorých hrá, vidí často až po rokoch: Roman Luknár tvrdí, že zo všetkého najviac si cení pokoj. 

  • Prečo ste sa rozhodli vziať hlavnú rolu vo filme Ostrým nožom?

Tiež som rodič a keby sa mi stalo niečo podobné, neviem, čo by som robil. Od vraždy Daniela Tupého prešlo množstvo času a rodičia nedostali nijakú odpoveď. Akurát si niekto vymyslel, že sa mu to stalo preto, že bol drogovým dílerom.

Mal som pocit, že by som sa k tomu mal nejako vyjadriť aj ja ako rodič. Je mi strašne ľúto tej rodiny. Kamarát Luc Brase mi rozprával, že jeden jeho kamarát, študujúci v Írsku, bol v čase vraždy v Bratislave a vraj on Daniela Tupého našiel.

Ako jediný svedok neskôr spolupracoval s políciou, pričom niektoré vypočúvania trvali aj desať hodín. Lietal kvôli nim z Írska za vlastné peniaze, s prísľubom, že mu to štát zaplatí. Čaká dodnes.

  • Bolo pre vás na nakrúcaní najťažšie to, že aj vy ste rodič?

Nie, práve preto to išlo. Náročné to bolo len preto, že sme nakrúcali v lete, v chládku bolo 35 stupňov, a ja som mal na sebe štyri vrstvy, lebo dej filmu sa odohrával v októbri.

  • Vnímate nejakú paralelu medzi príbehom Daniela Tupého a Jána Kuciaka?

Nie, lebo v prípade Daniela Tupého to nebola politická vražda. To, čo sa stalo jemu, sa mohlo stať každému. Rovnako ako skúsenosť, že sa v tom prípade nik nedovolá pravdy. Samozrejme, medzi filmom a realitou sú určité rozdiely.

Vo filme ide o štyroch páchateľov, v skutočnosti ich bolo štrnásť alebo pätnásť. Hádam ten film Danielovým rodičom aspoň trochu pomohol. Som rád, že sa pre ten prípad niečo urobilo; to je celé.

  • To má byť dôvod prečo na ten film ísť?

Nechcem nikoho pozývať, ani ja som ho nevidel.

  • Naozaj?

Áno, napríklad teraz nedávno som prvý raz videl film Fair Play, kde som hral pre siedmimi rokmi. Písal som režisérke, aký skvelý film nakrútila a ona bola prekvapená, ako je možné, že som ho ešte nevidel. No u mňa to musí dozrieť. Nerád sa na seba pozerám.

  • Prečo?

Stačí, keď sa vidím ráno v zrkadle, ešte sa budem na seba pozerať aj inde? Viem, o čom som hral, tak ma to neprekvapí. Chcem byť za každých okolností divák – preto nečítam ani scenáre. A vo filme Fair Play som pritom bol za hlavnú úlohu nominovaný na Českého leva (smiech). Normálne som tomu nev...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2017-11-26 10:31:47 - Feat.: 0 - Title: Robert Roth povedal v rozhovore všetko. To, čo mnohí počuť nechceli a ostatní sa boja vysloviť nahlas
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:42