Mark HollisYoutube
StoryEditor

Zomrel Mark Hollis, bývalý frontman skupiny Talk Talk

26.02.2019, 06:55
Autor:
TASRTASR
Skupina Talk Talk vznikla v roku 1981 v Londýne a okamžite zaznamenala veľký úspech v celej Európe.

Vo veku 64 rokov zomrel Mark Hollis, spevák už neexistujúcej britskej skupiny Talk Talk, ktorú preslávili hity ako It's My Life alebo Such a Shame. Oznámil to v pondelok na Facebooku niekdajší basový gitarista kapely Paul Webb.

"Bol to hudobný génius a bolo mi cťou a privilégiom, že s ním mohol byť v kapele," cituje z Webbovho vyhlásenia agentúra AFP. Informácie o príčine Hollisovej smrti nie sú známe. Webb takisto neuviedol, kedy Hollis zomrel. Spevákovho manažéra sa AFP nepodarilo skontaktovať.

Skupina Talk Talk vznikla v roku 1981 v Londýne a okamžite zaznamenala veľký úspech v celej Európe. Začínala štýlmi synthpop a new wave (nová vlna), po vydaní albumu The Color of Spring (1986) sa stala priekopníkom post-rocku.

Rozpadla sa v roku 1991. Mark Hollis sa narodil 4. januára 1955 v Tottenhame. Po odchode zo skupiny Talk Talk ešte vydal v roku 1998 sólo album, ale potom sa stiahol do úzadia. Kapela Talk Talk sa "pripomenula" v roku 2003, keď americká rocková kapela No Doubt nahrala cover verziu hitu It's My Life.

menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 21:26