Reuters
StoryEditor

Za miliardovým rozvodom má stáť aféra šéfa Amazonu. Na verejnosť prenikli detaily

15.01.2019, 09:06
Tajné stretnutia v hoteloch, cesty súkromným lietadlom aj erotické správy. Podľa amerického bulváru práve toto stojí za rozpadom manželstva najbohatšieho muža sveta.

"Chcem ťa cítiť, chcem ťa vdýchnuť. Chcem ťa pevne držať. Chcem ťa bozkávať na pery. Milujem ťa. Som do teba zamilovaný," písal podľa amerických bulvárnych denníkov miliardár a zakladateľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos milenke Lauren Sanchezovej.

Ich komunikácia však obsahovala aj omnoho explicitnejšie materiály, vrátane snímok, na ktorých je miliardár vyzlečený do pol pása a vidno aj chúlostivé partie. Milenecký pár svoj vzťah tajil pred svojimi partnermi viac ako osem mesiacov. Stretávali sa pri intímnych večeriach, lietali spoločne súkromným lietadlom či pri sebe prespávali.

Ich vzťah odhalil minulý týždeň americký časopis National Enquirer, ktorý predložil tvrdenie, že sa stretli napríklad v jednom z bostonských hotelov len pár hodín po tom, čo Bezosova rodina opustila mesto.

Následne po tom o vzťahu informovali aj britské bulvárne denníky ako Daily Mail. Podľa nich bol údajne Bezos úplne zamilovaný do bývalej televíznej hviezdy stanice Fox. "Nemusíme sa báť, že sa nám neotvorí padák, pretože skáčeme spolu," písal Bezos Sanchezovej.

Dokonca mal prenajať súkromný bungalov v Beverly Hills, aby v ňom milenci strávili noc. Pritom to bolo len pár blokov od jeho domu, v ktorom zostala jeho žena. Podľa časopisu Enquirer oznámil Bezos svoj rozvod so ženou už v stredu, pretože vedel, že magazín zverejní príbeh jeho nevery.

Dokonca sa vraj snažil aj zabrániť v tom, aby článok vyšiel. "Nemôžeme od nich ten príbeh kúpiť?" - pýtal sa údajne jedného zo svojich priateľov.

Zakladateľ a generálny riaditeľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, ktorý je najbohatším človekom na svete, sa teda nakoniec po 25 rokoch manželstva dohodol na rozvode so svojou ženou MacKenzie.

Rozdelia si miliardy dolárov

54-ročný miliardár tak príde pri rozvode o polovicu svojho rozprávkového bohatstva. Jeho žena získa polovicu majetku, ktorý je porovnateľný s ročným hrubým domácim produktom Maďarska.

"Mali sme ako zosobášený pár skvelý spoločný život a vidíme pred sebou skvelú budúcnosť ako rodičia, priatelia a partneri v podnikoch a projektoch," uviedli manželia minulý týždeň v spoločnom vyhlásení.

Spoločnosť Amazon minulý týždeň vystriedala softvérovú firmu Microsoft na pozíciu najhodnotnejšieho verejne obchodovaného podniku v Spojených štátoch. Hodnota Bezosovho majetku sa vďaka podielu v Amazonu vyšplhala až na 160 miliárd dolárov (zhruba 140 miliárd eur), upozorňuje agentúra Reuters.

Bezos založil firmu Amazon v roku 1994. Vlani v apríli uviedol, že manželkina podpora zohrala pri založení podniku významnú úlohu. Upozornil tiež, že manželka v prvom roku viedla účtovníctvo firmy.

48-ročná MacKenzie Bezosová je teraz spisovateľkou. Manželia majú štyri deti - troch synov a adoptovanú dcéru. Vlani založili fond na podporu rodín bez domova a výstavbu škôlok v chudobných komunitách, píše server BBC.

01 - Modified: 2019-01-09 15:12:47 - Feat.: 0 - Title: Najbohatší muž sveta sa po 25 rokoch rozvádza
01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:53