Čchan Kchung-sang je známy ako herec, producent, komik, majster bojového umenia, akrobat, akčná hviezda a spevák.Reuters
StoryEditor

Bol som odporný hlupák: Jackie Chan v autobiografii priznal alkohol, prostitútky aj útok na syna

07.12.2018, 10:03
Autor:
ČTkČTk
Známy herec si v autobiografii sype popol na hlavu a odhaľuje aj stránky zo svojho života, ktoré ľutuje.

Hongkongský herec a hviezda bojových umení Jackie Chan vydal v angličtine svoje memoáre, ktoré v čínštine vyšli v roku 2015. V knihe nazvanej Never Grow Up (Nikdy nedospieť) odhalil aj svoj boj s alkoholom, návštevy prostitútok aj to, ako hodil syna cez celú miestnosť, napísal spravodajský server CNN.

Chan bol už úspešným čínskym hercom, keď sa v 90. rokoch stal medzinárodne známym filmami, ako napríklad Križovatka smrti. V knihe uvádza, že po tom, "čo si ho našla sláva", sa začal predvádzať.

Raz napríklad vzal pol milióna dolárov v hotovosti (v súčasnosti približne 444-tisíc eur) a utratil ich v Hongkongu za hodinky pre svojich kaskadérov. "Vošiel som dnu a povedal: 'Ukážte mi desať najlepších hodiniek, čo máte. Tieto sú najdrahšie? S najväčším počtom diamantov? Fajn, vezmem si sedem ...'," píše sa v autobiografii.

Temná stránka popularity

Jeho znovu nadobudnutá sláva so sebou niesla aj temnú stránku. "V jednom kuse som šoféroval opitý. Ráno som nabúral svoje porsche a večer som totálne zničil mercedes-benz. Celý deň som pod vplyvom alkoholu," uvádza v knihe.

Keď sa fotografi pokúšali urobiť snímky Chanovho nabúraného auta, herec im podľa svojich slov hrozil, že ich "udrie za každú fotku, ktorú vyhotovia". "Vážne som bol dosť odporný hlupák," píše v knihe Chan, ktorý bol v roku 2009 v Číne menovaný za čestného vyslanca v boji proti drogám.

Vyhrážanie sa násilím na verejnosti nie je jediným šokujúcim odhalením v Chanovej knihe. Uvádza v nej okrem iného aj to, že keď mal jeho syn dva roky, hodil ho v záchvate hnevu cez celú miestnosť.

"Zdvihol som ho jednou rukou a hodil ho cez miestnosť, kde dopadol na pohovku. Keby narazil na jej operadlo alebo opierku, mohlo to byť dosť vážne vzhľadom k sile, akú som použil," opísal Chan.

Dodal, že to "okamžite" oľutoval a prisahal, že už nikdy nič také neurobí. "Svoje sľuby beriem vážne, držím slovo. Už nikdy som ho nehodil, ani som ho neudrel," napísal Chan.

Nie je to prvýkrát, čo sa Chanove rodinné problémy dostali na verejnosť. V roku 2014 jeho syna Jaycea odsúdili na šesť mesiacov väzenia za drogové trestné činy. V tej dobe si Chan sypal popol na hlavu, že svojho syna "nenaučil poslušnosti".

Násilie a prostitútky

V autobiografii tiež opisuje začiatky kariéry, keď robil kaskadéra a komparzistu a všetky peniaze, ktoré zarobil, utrácal za "pitie, gamblerstvo a dievčatá". "Pamätám si, ako som šiel prvýkrát do klubu. Hanbil som sa, ale správal som sa ako veľký chlap. Dievča, ktoré ma obslúžilo - poznal som ju ako 'číslo deväť' - bola krásna, sladká osoba," napísal Chan s tým, že ju navštevoval opakovane.

"Každý večer sme sa ja a číslo deväť vtlačili do jej ošumelej malej kóje, kde sme priamo nad sebou mali strop... občas som si všimol, že sa na nás niekto pokúša pozerať prasklinami vo dverách, a napriek tomu mi tá malá kója pripadala ako raj."

O desaťročie neskôr v roku 1999, dlho potom, čo si vzal za manželku taiwanskú herečku Joan Lin, vyšlo najavo, že Chan počas romániku s hongkongskou herečkou a bývalou kráľovnou krásy Elaine Ng splodil dcéru Ettu.

V knihe Chan opisuje, ako sa vtedy cítil previnilo a ako pri ňom Lin stála. "Je to veľmi silná žena. V mnohých ohľadoch silnejšia ako ja," napísal. Jeho autobiografia vyšla len týždeň potom, čo Chanova dcéra Etta Ng zverejnila, že si vzala svoju priateľku, hviezdu Instagramu Andi Autumn.

Tento rok v máji Etta Ng novinárom oznámila, že zostala bez domova a musela spať pod mostom kvôli svojim "homofóbnym rodičom". Chan na tieto obvinenia nereagoval a jeho dcéra v autobiografii spomenutá nie je.

01 - Modified: 2018-12-06 21:20:32 - Feat.: 0 - Title: Ďurovčík pripravil poctu Karolovi Duchoňovi 02 - Modified: 2018-12-07 06:51:33 - Feat.: 0 - Title: Známy komik Kevin Hart sa vzdal moderovania Oscarov. Kvôli hanlivým výrokom voči homosexuálom
01 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 02 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 03 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia 04 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo na seba prezradili Katka a Michal? Búrajú genderové stereotypy a ich príbeh znie ako telenovela 05 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Ukrižovaný dostal tvár. Na pohľad do jeho očí nikdy nezabudnem, hovorí vedec
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 23:31