Reuters
StoryEditor

Trump autorovi kontroverznej knihy vracia nečakaný úder. Napíšem skutočnú knihu, odkazuje

10.09.2018, 15:36
Autor:
ČTKČTK
Trump chce napísať pravdivú knihu o pomeroch v Bielom dome.

Americký prezident Donald Trump chce napísať knihu o skutočných pomeroch v Bielom dome, ktorá má poprieť škandalózne informácie obsiahnuté v diele veterána americkej žurnalistiky Boba Woodwarda.

Trump vracia úder - napíše vlastnú knihu

Jeho knihu nazvanú "Strach. Trump v Bielom dome", ktorá sa má na pultoch objaviť v utorok, označil dnes prezident na Twitteri za zlý vtip. "Je to len ďalší útok proti mne, salva útokov s použitím teraz už spochybnených nemenovaných a anonymných zdrojov. Mnoho z nich už verejne označilo svoje údajné citáty, rovnako ako celú knihu, za výmysel," napísal prezident v obvyklej rannej dávke Twitterových odkazov.

"Demokrati sa nemôžu zmieriť s prehrou. Napíšem skutočnú knihu!" sľúbil Trump. Výňatky z Woodwardovej knihy už pred časom zverejnil denník The Washington Post. Novinár opísal atmosféru v Bielom dome ako neustále obavy z prezidentovej nepredvídateľnosti.

Dianie v prezidentovom štábe označil za "nervové zrútenie" americkej exekutívy. Trump už minulý týždeň dielo odsúdil ako ďalšiu zlú knihu a nevylúčil, že Woodwarda zaplatili demokrati v snahe poškodiť republikánov pred novembrovými voľbami do Kongresu.

Demokrati sa môžu zblázniť

Dnes prezident na Twitteri opísal štáb Bieleho domu ako "hladko fungujúci stroj". Tím pripravil "jedny z najväčších a najdôležitejších zmlúv v histórii krajiny" a ďalšie vraj chystá.

"Demokrati sa môžu zblázniť!" napísal prezident dva mesiace pred kongresovými voľbami, v ktorých podľa analytikov republikáni môžu stratiť väčšinu v Snemovni reprezentantov a značne sťažiť ďalšie fungovanie prezidentského úradu.

Ak Trump skutočne sľub splní a knihu napíše, nebude to zďaleka jeho prvý literárny počin. Na svojom konte má údajne viac ako dvadsiatku kníh, prvé dielo ako spoluautor publikoval pod názvom "Trump: Umenie urobiť dohodu" už v roku 1987.

Kniha, ktorú údajne v skutočnosti napísal novinár Tony Schwartz, sa na americkom trhu po vydaní stala bestsellerom. Vlani ju dostal darom severokórejský diktátor Kim Čong-un.

01 - Modified: 2018-09-06 11:56:52 - Feat.: 0 - Title: Nepoučiteľný idiot s inteligenciou školáka, píše o Trumpovi známy reportér v novej knihe
01 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru 02 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 03 - Modified: 2024-04-25 16:00:00 - Feat.: - Title: Trumpova bulvárna odysea. Jeho verní z neho robili supersamca, súperov likvidovali 04 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou 05 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 23:17