REUTERS/Mark Blinch
StoryEditor

Biely dom v plameňoch a mŕtvy Trump ako pozvánka na koncert? Pearl Jam obviňujú z extrémizmu

16.08.2018, 12:41
Autor:
ČTKČTK
Pearl Jam si vyslúžili kritiku za plagát s horiacim Bielym domom.

Na americkú rockovú skupinu Pearl Jam sa zniesla vlna kritiky za plagát, ktorým pozývala na svoj pondelkový koncert v americkom štáte Montana. Na plagáte bola totiž karikatúra, na ktorej horí Biely dom a podľa niektorých tam leží aj mŕtvy americký prezident Donald Trump. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Koncertom, na ktorý plagát lákal, chceli podľa AP rockeri podporiť demokratického kandidáta do Senátu Jona Testera, ktorý pochádza z rovnakého mesta v Montane ako basgitarista Pearl Jam Jeff Ament.

Práve Ament spolu s jedným karikaturistom obrázok na plagát namaľoval. Na obrázku je zobrazený horiaci Biely dom, nad ktorým na traktore letí Jon Tester. Pred sídlom prezidenta USA leží na zemi mŕtvola, na ktorej sedí orol.

Na obrázku je aj Testerov republikánsky volebný súper Matt Rosendale. "Tento plagát od Pearl Jam je nechutný a odsúdeniahodný. Zobrazuje mŕtveho prezidenta Trumpa a horiaci Biely dom. Jon Tester by ho mal odsúdiť ako akt násilia a okázalý prejav extrémizmu," povedal Rosendale americkej televízii Fox News.

Zástupca Testera ani skupina Pearl Jam televízii komentár neposkytli. Plagát kritizovali republikáni, ale aj niektorí fanúšikovia skupiny Pearl Jam. "Boli ste jednou z mojich najobľúbenejších kapiel. Vždy som vedel, že ste trochu viac naľavo, ale toto je úplne iný level," napísal jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.

"Je mi jedno, ako ste orientovaní, ale toto takzvané umenie je jednoducho odporné. Cítiť z neho nenávisť, hlúposť a neúctu k nášmu národu," komentoval plagát ďalší fanúšik skupiny.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-23 09:31:00 - Feat.: - Title: Grindr pod paľbou ostrej kritiky. Platforma bez dovolenia zdieľala údaje o stave HIV aj dátumoch testovania používateľov 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 06:41